Hoppa till huvudinnehåll

Tenala bibliotek håller öppet utan personal

En hylla med barnböcker, andra hyllor med böcker i ett bibliotek, en röd säckdyna på golvet, i bakgrunden en dator på ett bord.
Kunderna får bland annat låna böcker på egen hand i Tenala bibliotek. En hylla med barnböcker, andra hyllor med böcker i ett bibliotek, en röd säckdyna på golvet, i bakgrunden en dator på ett bord. Bild: Yle/ Pia Santonen barnlitteratur,Raseborg

Nu går det att låna böcker och annat material på Tenala bibliotek också när personalen inte är där. Biblioteket har meröppet måndag till fredag mellan klockan 8 och 19.

Alla som har ett giltigt bibliotekskort och en pinkod till webbiblioteket kan komma in på Tenala bibliotek under vardagar. Det går att låna böcker och annat material.

Bibliotekskunderna kan också hämta reserverat material på egen hand.

Tenala filialbibliotek flyttar till den nya daghemsbyggnaden på Sockenvägen 12, öppnar 17.8.2015.
Tenala bibliotek flyttade till nya lokaler vid daghemmet för två år sedan. Tenala filialbibliotek flyttar till den nya daghemsbyggnaden på Sockenvägen 12, öppnar 17.8.2015. Bild: Yle/Robin Lindberg bibliotek tenala,Raseborg

Biblioteket har kameraövervakning och samma ordningsregler gäller som tidigare. Personalen är på plats i Tenala bibliotek på måndag klockan 15-19 och på onsdag och fredag klockan 9-14.

På tisdagar och torsdagar finns ingen personal på plats.

Självbetjäning i Ekenäs bibliotek en timme per dag

Ekenäs bibliotek kommer att prova på utökad självbetjäning under hösten. Från och med 4 september kan kunder låna böcker och annat material genom självbetjäning mellan klockan 9 och 10 på vardagarna.

Här var det en vägg tidigare.
Ekenäs bibliotek har självbetjäning på vardagsförmiddagarna. Här var det en vägg tidigare. Bild: Yle/ Bubi Asplund ekenäs bibban 17.12.2013,Raseborg,Ekenäs

Det går inte att hämta reserverat material och betala avgifter när personalen inte är på plats.

Försöket kommer att utvärderas i slutet av hösten.