Hoppa till huvudinnehåll

Drömmen om landslaget

Drömmen att en gång spela i ett landslag och bli proffs har nästan alla som spelar fotboll. Vi får följa det som händer runt Sveriges pojklandslag för 15-åringar. Träningar, läger och landskamper och allt som krävs för att drömmen ska nås.

På utbildningslägret "Elitlägret" i Halmstad samlas 386 fotbollstalanger från 24 distrikt. Förbundskaptenen för Sveriges yngsta landslag, Magnus Wikman, är på plats för att plocka ut 44 spelare till sin första landslagstrupp för pojkar födda 1995.

För de som väljs ut väntar träningsläger på Bosön utanför Stockholm och träningsmatcher längs med året. De första träningsmatcjerna hålls på hösten mot Finland och Norge. Det slutgiltiga målet är ett EM-kval i Moldavien.

Lägret i Halmstad lockar inte bara nyfikna stadsbor och anhöriga. Här finns också en mängs spelarscouter och agenter från hela världen.

Här finns talangen, möjligheterna och drömmarna. Drömmarna om det blågula landslaget.

Serien följer killarna enda fram till kvalet i Moldvaien.


Orginaltitel: Blågula drömmar
8 avsnitt
30 dagar på Arenan

Serien visades första gången 2012 på Yle TV2 och samma år också i repris på Yle Fem.

Produktion: Dobb för SVT / Nordvision

Mer från programmet

 • EU:s Mogherini: Kärnkraftsavtalet med Iran borde stå kvar

  Donald Trump har hotat att säga upp avtalet.

  EU:s höga utrikespolitiska representant Federica Mogherini kritiserar USA:s hot om att avveckla kärnkraftsavtalet med Iran efter att avtalsparterna träffades i New York. Det är ingen idé att säga upp ett fungerande avtal, säger Mogherini.

 • Kolumn: Att leva ensam i en säng

  Hör av dig med erfarenheter av hemvården.

  Vem lider mest när den gamla inte längre kan stiga upp från sängen och är alltför förvirrad för att komma ihåg att äta, ta medicin eller sköta sin personliga hygien? Den gamla, de anhöriga eller hemvårdaren som hastar förbi, men aldrig hinner stanna? Vi vill gärna höra om dina erfarenheter.

 • Nu forslas skrotbåtarna bort

  Cirka sextio båtar anmäldes till båtuppsamlingen.

  Gamla och oanvändbara båtar plockas nu upp och förs för återvinning. Håll skärgården ren och Sydvästra Finlands avfallsservice förde i somras en kampanj för att få bort skrotbåtar som samlats på stränder och tomter i skärgården.

Läs också