Hoppa till huvudinnehåll

Pedersörestyrelsen granskade tomt för bollhall

Anders Wiköf Arena
Ett alternativ är att placera bollhallen intill ishallen vid Sursik. Anders Wiköf Arena Bild: YLE/Chanette Härus Österbotten (historiskt landskap),Pedersöre,Jakobstad,Anders Wiklöf Arena,Bennäs

Ryms bollhallen invid ishallen i Pedersöre, eller ska man söka en annan tomt? I måndags inspekterade kommunstyrelsen idrottsområdet på Sursik för att kunna fatta ett beslut i höst.

Bollhallen i Pedersöre har varit en långkörare då politikerna haft svårt att komma till ett beslut. I princip är finansieringen klar. Det är tomten som har varit problemet.

Bollhallsbolaget vill placera bollhallen på grusplanen bredvid ishallen. Där ligger den nära till skolorna på Sursikbacken. Stötestenen har varit att kastplanen för friidrottare försvinner och kommunen måste anlägga en ny kastplan, okänt var.

Dyrare på andra sidan riksåttan

Ett beslut kommer i höst, säger kommunstyrelsens ordförande Greger Forsblom. Att styrelsen valde att bekanta sig med den påtänkta byggplatsen beror på att sex av elva ledamöter är nya i styrelsen.

- Sursikbacken är den bästa platsen, men jag förstår dem som tycker det blir för trångt, säger Forsblom.

Ett annat alternativ är att placera bollhallen på andra sidan riksåttan, men det blir dyrare och det måste byggas en viadukt under riksåttan.

Frågan är om bollhallsbolaget orkar börja med en ny planering, säger Guy Käcko, medlem i bollhallsgruppen. Projektet har dragit ut på tiden och tärt på krafterna, säger Käcko.