Hoppa till huvudinnehåll

Gräsrotsfinansiering för ny gräsplan

Fotboll går in i mål vid stolproten.
Illustrerande arkivbild. Fotboll går in i mål vid stolproten. fotboll

Mörskomlaget Myrskylän Myrsky saknar hemmaplan under säsongen. Planen har varit i så dåligt skick att den inte duger för matcher. Under sommaren har man bett allmänheten om hjälp.

Efter att ha hållit paus i omkring fem år har fotbollslaget Myrskylän Myrsky återuppstått under våren. Nu är det enda som saknas en egen hemmaplan. Planen i Kankböle duger nämligen inte för matcher.

– Vi har spelat våra hemmamatcher i Lahtis, men vi hoppas på att snart ha en egen hemmaplan, säger Niko Fabritius som är ordförande för föreningens fotbollssektion och spelare i laget.

Eftersom det inte funnits pengar för att sätta planen i skick inledde man i början av sommaren en gräsrotsfinansieringskampanj.

Pågår under hela sommaren

Med hjälp av donationer vill man få pengar till att fixa gräsplanen, samt att bygga ett omklädningsrum och en liten läktare.

Kampanjen kommer att pågå till slutet av september. Målsättningen är att samla in 10 000 euro. Hittills har omkring 2800 euro kommit in.

Om man inte lyckats samla in pengarna inom utsatt tid får donatorerna sina pengar tillbaka.

Niko Fabritius är mycket glad över de bidrag som har kommit in.

– Det är mycket vanligt med sån här typ av finansiering så vi fattade beslutet i början av sommaren. Vi vill redan nu tacka alla de som bidragit och ännu är med och hjälper till.

Donatorer får belöningar

De som deltar i insamlingen får alla någon form av belöning. Det rör sig om allt från sina namn tryckta på speltröjorna till säsongskort till matcherna, beroende på hur stor summa man bidrar med.

Målet är att planen ska vara färdig inför nästa säsong år 2018.

– Kanske inte ännu under våren men åtminstone till försommaren.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland