Hoppa till huvudinnehåll

Kvalet inleds på bortaplan – Bulgarien sist in i gruppen

Henrik Dettmann ger instruktioner åt spelarna
Finlands herrlandslag inleder kvalet i november. Henrik Dettmann ger instruktioner åt spelarna Bild: Miikka Jääskeläinen / AOP basketboll,Henrik Dettmann,Finlands herrlandslag i basket,sport

Finlands första motståndare i kvalet till VM i basket år 2019 blir Bulgarien. Landet lottades i dag in gruppen som sedan tidigare bestod av Finland, Tjeckien och Island.

I början av maj blev det klart att Finland kommer att möta Tjeckien och Island i kvalet till VM år 2019. Då saknades ännu den fjärde motståndaren som skulle lottas in efter ett förkval.

Bulgarien vann sin grupp i förkvalet och lottades i dag i samma gupp som Finland. Bulgarien blir också den första motståndare då kvalet kör igång i november.

Senast Finland mötte Bulgarien var år 2008.

– Laget har förändrats en del på nio år. De har inte spelat i EM på några år men Bulgarien är av tradition ett bra basketland, säger chefstränaren Henrik Dettmann i ett pressmeddelande.

Bortamatchen mot Bulgarien spelas den 24 november och tre dagar senare möter man Tjeckien på hemmaplan.

– Det finns inga lätta motståndare i det här kvalet. På hemmaplan kommer vi att vara favorit och de matcherna måste vi också vinna, säger Dettmann.

De tre bästa lagen i gruppen går vidare till följande kvalskede.