Hoppa till huvudinnehåll

Quiz: Lejonet är Finlands nationaldjur eller är det?

Djur i skogen
Djur i skogen naturen

På Finska naturens dag den 26 augusti blir Finland världens första land som flaggar officiellt för att hylla sin natur. I år har Finland också fått en egen nationalfjäril. Känner du den och våra andra natursymboler? Och nej, lejonet är inte Finlands nationaldjur, men vilket är det?

Vilket är Finlands nationaldjur?

Vilken är Finlands nationalhäst?

Vilken är Finlands nationalinsekt?

Vilken är Finlands nationalfisk?

Vilken är Finlands nationalblomma?

Vilken är Finlands nationalsten?

Vilken är Finlands nationalhund?

Vilken är Finlands nationalfågel?

Vilken är Finlands nationalfjäril?

Vilket är Finlands nationalträd?

Grundskola, åk 3-6

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Vetamix

Nyligen publicerat - Vetamix