Hoppa till huvudinnehåll

Hösten med Strömsö

Jim Björni, Paul Svensson, Camilla Forsén-Ström, Elin Skagersten-Ström, Lee Esselström i gruppbild.
Jim Björni, Paul Svensson, Camilla Forsén-Ström, Elin Skagersten-Ström, Lee Esselström i gruppbild. Strömsö (tv-program)

Säsongstart och favoriter i repris

  • Ny säsong med nya program med start den 24 september kl 8.00 på Arenan och kl 17.25 på Yle Fem.
  • Favoriter i repris start den 27 augusti kl 8.00 på Arenan och kl 17.25 på Yle Fem.

Hösten står för dörren nu då vi går in i september och mörknande kvällar. “Äntligen!” säger någon. “Alldeles för tidigt!” säger någon annan.

Att skörda och samla och fylla skafferiet på hösten kan vara en energigivande, nästan romantisk syssla. Men den kan också bli ett stressmoment då vardagen kräver sitt.

Ibland kan det räcka med drömmar om det som kunde bli. Idag, i höst, eller ett annat år. Tids nog.

Nytt på Arenan: Strömsö - Mycket av allt

Strömsö har genom åren samlat en hel del kunskap på webben och Arenan för den som vill följa recept och beskrivningar. Men man kan också bara låta sig inspireras och följa stundens ingivelse och se vart det leder.

På vår nya Arena, Strömsö - Mycket av allt, hittar du såväl Strömsö som våra specialserier, t.ex. Trädgården på Strömsö och Gårdshuset på Strömsö. Allt finns där för dig att återkomma till när det passar dig.

Det nya är att du också kan gå in och botanisera ämnesvis bland våra inslag.

Du kan också välja att kika in i Strömsö höst, ett säsongspaket där vi plockat ihop inslag som passar skördetider, matlagning på hösten och hemmakvällar då skymningen faller. Strömso höst tipsar om lämpligt arbete för rastlösa, kreativa händer.

Välkommen till Arenan när du vill och var du vill Arenan.yle.fi

Strömsö på Yle Arenan.
Strömsö på Yle Arenan. Yle Arenan
.

Säsongstart och favoriter i repris

I fyra veckor med start den 27 augusti bjuder vi på programhelheter med våra bästa höstinslag.

Den 24 september kör sedan en ny säsong av Strömsö igång. Den innehåller en hel del tips för hemmafix och smarta, ekonomiska lösningar.

Nu vill vi också ha dig med. Har du renoverat något gammalt eller är du en sådan som gör nytt? Skicka in bilder med dina egna finurliga idéer och kreativa lösningar till stromso@yle.fi.

Vi publicerar gärna dina bilder och videoklipp på webben så att också andra kan ta del av dem.

Christina Staffans, producent

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

Nyligen publicerat - Strömsö

  • Gör en fräsch citronmarinerad blomkålssallad med äppelsås

    Lättlagad och billig vardagsmat.

    Blomkål kan gärna tillredas mångsidigare än bara kokas i lättsaltat vatten. Efter kokning kan man tex. marinera blomkålen. Här serveras den med rökt fisk, men marinerad blomkål passar som tillägg till det mesta eller som helvegetarisk rätt.

  • Soppa på ugnsbakad zucchini med frasig zucchinibrioche

    Frys in höstens vardagsmat på burk.

    Zucchini utgör basen för denna härligt lena soppa. För att få till en riktigt matig helhet serveras den med en fyllig brioche med inslag av zucchini och rödlök. Zucchini går även bra att frysa in, så passa på att ta tillvara stora som små inför vintern!

  • Svep ihop en vegetarisk tomatpasta som vardagsmat

    Gör tomatsåsen själv och frys ner för vardagsbehov.

    Den här pastan förutsätter att du redan kokat ihop Pauls mustiga tomatsås. Sedan är det en enkel match att svepa ihop denna läckra pastarätt.

  • Tomatstroganoff med korv - en smarrig vardagsrätt

    Mustig hemlagad tomatsås, lök, grädde och korv - voilá!

    Den här stroganoffen med korv förutsätter att du redan lagat en sats av Pauls mustiga tomatsås. Sedan tar det inte många minuter att skära upp korv och koka ihop denna ryskinspirerade rätt.

  • Låt tomatsåsen göra pizzan!

    En riktigt god hemlagad tomatsås är basen för läcker pizza.

    Pizzabaket börjar med att du kokar ihop Pauls mustiga tomatsås.

  • Pauls pizzakanter med tomatsås

    Frasiga och välkryddade till valfri god dipp.

    Pizzakanter låter inte som någon höjdare. Men om man gör enkom bara kanter blir det en riktig höjdare. Viktigt att man har en riktigt god tomatsås till, någonting gott att dippa i och att man kavlar degen tunt så att det egentligen inte blir några kanter.

  • Pauls inkokta kräftor

    Hemligheten med goda kräftor är att få till en smakrik lag.

    Hemligheten med goda kräftor är att få till en ordentlig lag. Slå bort den färdiga lagen som de frysta kräftorna ligger i och gör en egen. Slutresultatet blir mycket godare och fräschare.

  • Västerbottenpaj med rostade sesamfrön

    Ett gott tilltugg till kräftor och havets andra läckerheter.

    En enkel paj med god ost och med smak av rostade sesamfrön och kummin. Ett gott tilltugg till kräftor och havets andra läckerheter.