Hoppa till huvudinnehåll

Nextjet ska hållas i luften med nyemission

Nextjet
Nextjet flygplan

Det lilla flygbolaget Nextjet, som bland annat trafikerar mindre rutter mellan Sverige och Finland, försöker rädda sin verksamhet med en nyemission och genom att sälja flygplan.

Vid en bolagsstämma har Nextjets ägare beslutat sig för en nyemission på 4,4 miljoner euro. Samtidigt ska två flygplan ur flygplansflottan säljas.

I ett pressmeddelande säger Nextjet att trafiken i och med det här är tryggad också efter den 17 november.

Nextjet fick några månaders respit

Det var SVT som rapporterade att Transportstyrelsen i Sverige hade dragit in licensen för Nextjet på grund av bolagets ekonomiska problem.

Bolaget hade tid till mitten av november att presentera en lösning och på fredagen kom beskedet att bolaget satsar på att ge ut nya aktier och avyttra plan.

Nextjet viktigt på små orter

Nextjet flyger bland annat lunchflyget från Stockholm, via Mariehamn till Åbo.

Bolaget flyger alla turer från Björneborg, både till Stockholm och till Helsingfors, och flyger flera gånger per vecka mellan Stockholm och Kronoby.

Allt som allt flyger bolaget till 20 olika destinationer i Norden, främst till mindre flygplatser som skulle drabbas hårt om bolaget inte kan fortsätta sin verksamhet.

Läs mera:

Nextjet ser ut att fortsätta flyga från Kronoby

Nextjet, som trafikerar mellan Kronoby och Stockholm har ekonomiska problem. Men på fredag eftermiddag meddelade bolaget att man kommer att stärka finanserna för att få fortsätta flyga.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes