Hoppa till huvudinnehåll

Fredrik Jensen bakvägen in i landslaget – Pohjanpalo missar kvalmatcher

Fredrik Jensen har gjort sitt första landslagsmål.
Fredrik Jensen (nr 4) med mot Island och Kosovo. Fredrik Jensen har gjort sitt första landslagsmål. Bild: All Over Press Finlands herrlandslag i fotboll,Fredrik Jensen,fotboll

Finlands fotbollslandslag får klara sig utan Joel Pohjanpalo i VM-kvalmatcherna mot Island och Kosovo. I stället stiger Fredrik Jensen in bland herrarna igen.

När chefstränaren Markku Kanerva presenterade sin trupp för de kommande VM-kvalmatcherna lyste framför allt ett namn med sin frånvaro: Fredrik Jensen.

19-åringen har gjort väl ifrån sig i sina första framträdanden i herrlandslaget och inledde för ett par veckor sedan den holländska ligasäsongen i Twente med ett mål.

– Han kommer säkert att få speltid i U21-landslaget. Sannolikt mer än jag kunde lova till honom i A-landslaget, kommenterade Kanerva valet av Jensen i juniortruppen tidigare i veckan.

Bara några dagar senare är Jensen tillbaka bland herrarna.

Pohjanpalo skadad på träning

Detta efter att Joel Pohjanpalo lämnat återbud. Bayer Leverkusen-anfallaren har skadat sig på träning och kan inte medverka, skriver han på webbsajten suomifutis.com.

På fredagens träning ryckte någonting till i höften och noggrannare undersökningar visar att Pohjanpalo tvingas följa med matcherna från sidan i ett par veckors tid.

Pohjanpalo satt på bänken i Leverkusens öppningsmatch mot Bayern München förra veckas fredag. Leverkusen förlorade borta med 1-3.

”Harmar helt otroligt mycket”

Förutom kvällens match mot Hoffenheim i Bundesligan missar Pohjanpalo VM-kvalkamperna mot Island i Tammerfors på lördag (2.9) och Kosovo i Shkodër följande veckas tisdag (5.9).

– Jag måste medge att det harmar helt otroligt mycket. Jag har hört att Ratina håller på fyllas och det är inte alltför ofta man får uppleva hemmamatcher framför fullsatta läktare.

– Sånt här är fotboll ibland. Skadan behöver inte vara stor men då den är tillräcklig så kan man inte spela, skriver Pohjanpalo på suomifutis.com.

”Naturligt val”

Pohjanpalos återbud ger i stället den Borgåbördige tonåringen Jensen chansen att visa upp sig igen.

– Fredrik Jensen var hela tiden det första alternativet på reservlistan som ersättare för en offensiv spelare. Att lyfta med honom var ett naturligt val, säger Kanerva i ett pressmeddelande.

Yle sänder kvalmatcherna direkt med svenskspråkigt referat.

Läs också