Hoppa till huvudinnehåll

Popkalaset i Borgå - se bilder här

Per Gessle
Per Gessle började spela strax efter klockan 22. Per Gessle Bild: Yle/Mikael Crawford Per Gessle,Borgå,popkalaset 2017 borgå

Halva Svenskfinland tog sig till Borgå för att njuta av musiken på Popkalaset. Vår reporter var på plats med kameran i högsta hugg. Hittar du bekanta ansikten i vimlet?

 • Sommaren när Finlands fotbollsdamer tog Europa med storm

  Finlands damer skrev fotbollshistoria under sommaren 2005.

  För tolv år sedan hörde Finlands landslag till den absoluta eliten inom damfotbollen i Europa. Ett historiskt första EM-slutspel följdes av ett sensationellt avancemang till semifinal, en bragd som har en självskriven plats på listan över Finlands 100 största idrottsögonblick.

 • MTV: Myndigheterna saknar tiotals vapen

  20 stormgevär och tiotal pistoler har försvunnit på 20 år.

  Några tiotal skjutvapen har försvunnit från de finska myndigheterna, rapporterar MTV:s nyheter med stöd av en enkät. Det har försvunnit några vapen även inom polisen och Gränsbevakningsväsendet.

 • Härliga höstmöten under Yles handbollshelg

  Damernas FM-serie och herrligan i TV under veckoslutet.

  Yle bjuder på två toppmöten från den inhemska handbollslunken i veckoslutet. På lördag blir det huvudstadsderby från damernas FM-serie när Dicken och Helsingfors IFK möts. På söndag spelar Cocks mot BK-46 i herrligan i Riihimäki.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Östnyland