Hoppa till huvudinnehåll

Orkanen Harvey krävde sitt andra dödsoffer

I USA oroar man sig för översvämningar i efterdyningarna av orkanen Harvey. Enligt det amerikanska orkancentret NHC hotas delstaten Texas största stad Houston av en katastrofal översvämning.

Borgmästaren i Houston, Sylvester Turner, har uppmanat folk att hålla sig borta från vägarna.

Han försäkrade ändå Houstonborna om att staden är förberedd för översvämningarna.

I en del av Texas sydliga delar har det ställvis regnat 80 centimeter regn och på vissa avlägsna platser sägs det ha regnat över en meter.

Ett barn sitter på en uppblåsbar badleksak i form av en enhörning medan en man drar leksaken i vattenmassrona i Galveston, Texas den 26 augusti 2017 efter att orkanen Harvey fört med sig stora regnmängder.
Ett barn och en man tar sig fram bland vattenmassorna i Galveston, Texas den 26 augusti. Ett barn sitter på en uppblåsbar badleksak i form av en enhörning medan en man drar leksaken i vattenmassrona i Galveston, Texas den 26 augusti 2017 efter att orkanen Harvey fört med sig stora regnmängder. Bild: AFP / Lehtikuva Harvey,orkaner,USA,Texas,Galveston

Hittills har myndigheterna rapporterat om två dödsfall och 12 till 14 skadade som följd av orkanen Harvey.

Orkanen har förstört tak samt orsakat elavbrott och översvämningar. Harvey är den kraftigaste orkanen som dragit in över Texas sedan orkanen Carla år 1961.

Artikeln uppdaterad klockan 8.30 då dödsfallen stigit till två.

Källor: Reuters, AP

Läs mera:

Förödelsen efter orkanen Harvey ökar - två dödsfall bekräftas

Träd har slitits av och lyktstolpar vält. Tak och väggar på byggnader har rasat in. I en stad längs kusten har patienter på ett äldreboende fått flyttas till det lokala fängelset efter att taket på äldreboendet rasade in. Två dödsfall har bekräftats.