Hoppa till huvudinnehåll

Supermatchen jämnare än förväntat: Mayweather vann på teknisk knockout

Floyd Mayweather träffar McGregor i hakan.
Conor McGregor slog de tyngsta slagen i de första ronderna. Floyd Mayweather träffar McGregor i hakan. Bild: imago/Bildbyran/ All Over Press Floyd Mayweather,Conor McGregor,boxning

UFC-superstjärnan Conor McGregor visade att han visst kan prestera i boxningsringen. Floyd Mayweather tappade de första ronderna – men vände matchen och vann på teknisk knockout.

Showmatchen i Las Vegas blev inte så ensidig som många hade trott.

UFC-superstjärnan McGregor gjorde proffsdebut i boxningsringen och inledde matchen i ett ursinnigt tempo. Han var bättre i de första ronderna.

Mayweather tvingades till passivitet då den oortodoxa McGregor anföll.

Energin tog slut

Den energiska inledningen hade en baksida – McGregors ork tog slut. Halvvägs in i matchen tog Mayweather över kommandot.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

I den nionde ronden såg McGregor upp mot matchklockan för att se hur mycket tid det var kvar: Ett tecken på att matchen snart skulle vara över.

McGregor tog sig till den tionde ronden, men där blev det stopp.

Mayweather satte in några tuffa slagkombinationer och McGregor hade svårt att hålla sig på benen. Domaren avbröt matchen och Mayweather vann på teknisk knockout.

Floyd Mayweather uppe på repen efter segern över Conor McGregor.
För femtionde gången i karriären var det Mayweather som firade efter matchen. Floyd Mayweather uppe på repen efter segern över Conor McGregor. Bild: imago/Bildbyran/ All Over Press boxning,Floyd Mayweather

– McGregor var en tuff motståndare. Jag tror att vi gav fansen det de ville se. Han var mycket bättre än jag förväntade mig, sade obesegrade Mayweather – som tog sin 50:e proffsseger.

Nu är karriären definitivt över, intygade 40-åringen Mayweather.

Hoppa över Twitterpostning

McGregor: Han var inte så snabb

McGregor kritiserade domarens beslut att avbryta matchen och sade sig ha energi för att fortsätta, trots de svaga knäna.

Rutinen avgjorde, menar irländaren.

– Mayweather var inte så snabb och han slog inte så hårt – men jävlar så samlad han var, sade McGregor.

– Jag hade det roligt, hoppas fansen hade det kul.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport