Hoppa till huvudinnehåll

VPS i fritt fall – IFK Mariehamn nu endast en poäng ifrån

Från den största silverkandidaten till randen av krisstämpel på en månad. VPS går igenom en tung period – i kväll passade IFK Mariehamn på att utnyttja kräftgången.

Det regerande mästarlaget har inte haft den bästa av säsonger och hade en svit på sex matcher utan vinst före hemmasegern över KuPS för knappa två veckor sedan.

Nu har IFK Mariehamn radat upp två segrar på de tre senaste matcherna.

Detta efter att ålänningarna på hemmaplan i kväll besegrade VPS med 1–0. Matchens enda fullträff kom i början på andra halvlek, då Aleksei Kangaskolkka sprang fri på Robbin Sellins läckra djupledsboll.

IFK upp två placeringar

VPS fortsätter gå tungt. Lagkaptenen Veli Lampi var tillbaka efter skada, men det bar inte fram till poäng. I stället tappade man en annan försvarsbricka då Ville Koskimaa fick sin andra varning på stopptid.

Vasalaget har nu spelat sju raka matcher utan seger (fyra oavgjorda) och ligger sexa i tabellen. Avståndet upp till FC Lahti och Ilves på silver- respektive bronsplats är fyra poäng.

IFK Mariehamn kravlade i sin tur uppåt två pinnhål till sjunde plats och andas nu VPS i nacken endast en poäng bakom.

I kvällens andra match befäste HJK sin överlägsna serieledning tack vare en 1–0-hemmaseger över KuPS Akseli Pelvas stod för det enda målet. Luckan ner till de närmaste utmanarna är nu redan 14 poäng då tio omgångar återstår. HJK missade två straffar i matchen.

Viktig vändning av GrIFK

I damernas nedre slutserie vann ONS över Åland United hemma i Uleåborg med 2–0. ONS ligger nu tre poäng bakom ÅU strax under kvalstrecket.

I herrarnas division 1 vann Grankulla IFK över OPS på hemmaplan med 3–2. Hemmalaget låg under med 1–2 fram till den 83:e minuten, innan man i snabb takt slog in två bollar.

Segermålet gjordes av Jonas Britschgi och var livsviktigt för GrIFK som kämpar om överlevnad i serien. Laget ligger fortfarande sist, men nu endast en poäng bakom Gnistan och tre bakom OPS. De två sista degraderas.

Resultat, herrligan:

IFK Mariehamn - VPS 1-0 (0-0)
49. Aleksei Kangaskolkka 1-0

HJK - KuPS 1-0 (1-0)
41. Akseli Pelvas 1-0

Läs också

Nyligen publicerat - Sport