Hoppa till huvudinnehåll

Arrangörerna nöjda med Popkalaset i Borgå

Publikhavet vid Popkalaset i Borgå.
Omkring 2800 personer besökte Popkalaset under veckoslutet. Publikhavet vid Popkalaset i Borgå. Bild: Yle / Mikael Crawford popkalaset 2017 borgå

Popkalaset lockade omkring 2800 personer till det gamla stationsområdet i Borgå. Arrangörerna ser gärna att festivalen återvänder till Östnyland.

– Vi har varit mycket nöjda. Flera av oss i arrangörsteamet har varit på hemmaplan så därför har det varit enkelt att ordna festivalen i Borgå, säger Tomas Järvinen, verksamhetsledare på Finlands Svenska Ungdomsförbund som är festivalens arrangör.

Järvinen uppskattar att festivalen tog in tillräckligt med intäkter för att täcka utgifterna och att det även kan finnas ett visst överskott.

Ölen tog slut

Under huvudartisten Per Gessles spelning tog ölen slut på festivalområdet. Järvinen säger att det beror på en feluppskattning.

– Vi hade förlitat oss på Hartwalls uppskattningar, som var för ungefär 4000 personer, men det måste ha räknats fel. Vi hade inga problem med besökare som var extra berusade så jag tror inte att det har druckits ovanligt mycket.

Han tror att det finns chanser att Popkalaset kan ordnas i Borgå igen i framtiden.

– Jag vill gärna jobba för det!

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Östnyland