Hoppa till huvudinnehåll

Kampanjen Hela Åbo motionerar ska få fart på Åboborna

En kvinna knyter skosnöret på sina rosa löparskor.
En kvinna knyter skosnöret på sina rosa löparskor. Bild: lev dolgachov/Mostphotos kvinnor,skor,löpare,fysisk kondition,löpning,idrott,Skosnöre,motion,träning

Under hela september pågår kampanjen Hela Åbo motionerar. Syftet med kampanjen är precis som namnet antyder, att uppmuntra Åbobor till motion.

Syftet är att i Finlands 100-årsjubileums anda samla ihop så många motionsprestationer att deras sammanlagda sträcka uppgår till 394 000 kilometer, det vill säga Finlands omkrets multiplicerat med 100.

Det är tredje gången som Åboborna uppmuntras att samla ihop kilometrar. I fjol var målet 384 000 kilometer, vilket motsvarar sträckan från jorden till månen. I år har målen för kampanjen Hela Åbo motionerar satts ännu högre, självständighetens jubileumsår till ära.

- Åbo vill kraftigt främja invånarnas välfärd och aktiva livsstil. Ju friskare vi är, desto bättre mår hela Åbo – välbefinnandet återspeglas i ett minskat antal sjukfrånvaron, kortare köer till hälsovårdscentralerna och en livskraftig stad, säger direktören för idrottstjänster Markus Kalmari i ett pressmeddelande.

FightBack Run ordnas för fjärde gången

Ett av de största evenemangen som ingår i kampanjen Hela Åbo motionerar är FightBack Run som ordnas vid åstranden lördagen den 2 september.

Välgörenhetsevenemanget som leds av Pekka Hyysalo ordnas för fjärde gången.

Mer om kampanjen Hela Åbo motionerar hittar du på Åbo stads webbsida (på finska)

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland