Hoppa till huvudinnehåll

Tufft test i kväll – volleybollherrarna möter stenhårda Serbien

En seger och en förlust är Finlands saldo hittills vid EM-slutspelet i volleyboll. Kvällens möte med gruppettan Serbien kan bli en vägvisare för resten av turneringen, hur det går klarnar i Yles sändning med start klockan 18.30.

Finland såg ut att gå mot en klar seger i EM-premiären mot Estland då laget hade matchboll i tredje set, men då rasade allt. Estland tvingade matchen till ett femte set som Finland till slut vann med 15-9.

Efter en lysande inledning på den andra matchen i EM föll Finland till slut i tre raka set mot turneringsvärden Polen men trots förlusten har Finland fortfarande grepp om avancemang.

– Tuomas Sammelvuo (chefstränaren red.anm.) var saklig i sin feedback. Vår tränare är toppen just nu. Bra lag kan också ta emot negativ kritik och lära sig av det. Jag hoppas vi kan prestera bättre, konstaterade liberon Lauri Kerminen.

Lauri Kerminen är libero i Finlands herrlandslag i volleyboll.
Lauri Kerminen, libero i landslaget. Lauri Kerminen är libero i Finlands herrlandslag i volleyboll. Bild: imago/Newspix/ All Over Press Lauri Kerminen,Finlands herrlandslag i volleyboll

Idag möter Finland Serbien medan Estland utmanar Polen.

– Det skulle vara tufft att slå Serbien, fjolårets vinnare av Världsligan. Vi kan utmana och besegra Serbien. Gruppen är ännu vidöppen och jag hoppas vi kan gå långt i turneringen, konstaterade Kerminen.

Gruppvinnaren avancerar direkt till kvartsfinal medan tvåan och trean fortsätter till åttondelsfinal.

Inför de sista gruppspelsmatcherna toppar Serbien grupp A före Polen och Finland. Estland ligger på jumboplats efter två knappa förluster.