Hoppa till huvudinnehåll

Dynamo straffade Jokerit – Jerjomenko storspelade

Marko Anttila i Jokerits tröja
Marko Anttila gjorde Jokerits enda mål mot Dynamo Moskva. Marko Anttila i Jokerits tröja Bild: Matti Raivio/All Over Press sport,ishockey,Marko Anttila,Anttila,Jokerit

Jokerit dominerade stort men hade svårt att få hål på Aleksandr Jerjomenko i Dynamo Moskvas mål. Det förlösande målet kom i den tredje perioden men laget förlorade efter straffar.

Jokerit har haft en intensiv inledning på den här säsongen. I kväll spelade laget sin fjärde match på sju dagar och i den blev det förlust med 1–2 efter straffar.

Jokerit dominerade matcher under långa stunder men laget lyckades inte spräcka nollan. Istället tog hemmalaget ledningen i slutet av mittperioden. Vladimir Brjukvin hittade rätt och gjorde sitt första mål för säsongen.

Jokerit var mitt i ett byte och hade bara fyra spelare i försvarszonen då Brjukvin gjorde mål. Pekka Jormakka var på väg att lämna isen då han fick pucken i ansiktet strax före ledningsmålet.

Aleksandr Jerjomenko gjorde en riktigt stark insats mellan stolparna för Dynamo Moskva och räddade 45 skott i matchen, men i mitten av den tredje perioden fick han till slut kapitulera. Marko Anttila hittade rätt och kvitterade till 1–1.

Målet gjorde att matchen gick till förlängning men den blev mållös och straffar fick avgöra.

Där gjorde Jokerit inget mål medan hemmalaget lyckades två gånger och det gav Dynamo Moskva extrapoängen.

Resultat:

Dynamo Moskva – Jokerit 2–1 e.str

Läs också