Hoppa till huvudinnehåll

Kaskö lappar luckor i tjänstemannakåren

Stadsfullmäktiges sal i Kaskö.
Stadsfullmäktiges sal i Kaskö. Stadsfullmäktiges sal i Kaskö. Bild: Yle/Joni Kyheröinen Kaskö,Kaskö stadsfullmäktige,fullmäktigesalen i kaskö

Hela havet stormar är det som gällt i Kaskö ifråga om de ledande tjänstemännen den senaste tiden. Stadsstyrelsen i Kaskö hade på sitt möte på tisdagkväll att ta ställning till fyra olika tjänster eller tjänstearrangemang.

Tillfällig stadsdirektör i Kaskö blir Lis-Marie Enroth-Niemi från 1.9-30.11. i väntan på att en ny stadsdirektör skall utses. Den nuvarande stadsdirektören Marlene Svens har sagt upp sig från och med 1 september men har varit på semester från början av juli. Ansökningstiden för stadsdirektörstjänsten i Kaskö går ut den 15 september.

Övriga ledande tjänster i Kaskö

Tjänsten som bildnings-och biblioteksdirektör hade inom utsatt tid sökts av sex personer. Stadstyrelsen beslöt att kalla Rafael Hellstén från Tavastehus, Kimmo Savolainen från Helsingfors, Sirkka Suurla från Närpes och Hannu Wuorela från Pikis i St. Karins till intervju.

Det behövs också en ny teknisk direktör i Kaskö och den tjänsten hade också sökts av sex personer. Tomas Hammar från Närpes, Jarmo Latikka från Pojanluoma, Ulf Nordling från Pargas och Kalle Pulkkinen från Vasa kommer att kallas till intervju för den tjänsten.

Stadsstyrelsen beslöt också att avtalet med grundtrygghetsdirektör Tiia Krooks om tillfällig skötsel av uppgiften som ansvarig för småbarnsfostran förlängs till slutet av september. Till hennes uppgifter hör avdelningschefens uppgifter vid sidan av sitt ordinarie jobb. De här uppgifterna hör normalt till bildnings-och biblioteksdirektören.

- Det har varit jäktigt under sommaren och tjänstemännen har gjort mycket extra arbete under den här tiden och jag har satt oerhört många timmar på det här, säger stadsstyrelsens ordförande Carl-Gustav Mangs (SFP) i Kaskö.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten