Hoppa till huvudinnehåll

Åretrunt underhållning på vasabornas nya Brygga

Datorgrafik över ett förslag på en flytande terrasspaviljong i Inre hamen i Vasa.
Vision av Bryggan Datorgrafik över ett förslag på en flytande terrasspaviljong i Inre hamen i Vasa. Bild: Arkkitehtitoimisto Aitoaho & Viljanen Vasa,restauranger,inre hamnen vasa

Mera liv längs stranden i inre hamnen i Vasa efterlyser företagarna bakom den flytande terrasspaviljongen som kan bli verklighet redan nästa sommar. Stadsstyrelsen godkände förslaget med knapp majoritet i måndags.

- Då vi tittar på det här området så är det outnyttjat, finaste Vasa. Vi har solnedgången här rakt utanför. Det är tråkigt att det tagit så länge innan någonting händer, säger Christoffer Wiik som är en av företagarna bakom terrasspaviljongsprojektet.

Christoffer Wiik står i inre hamnen i Vasa.
Christoffer Wiik är en av företagarna bakom Bryggan. Christoffer Wiik står i inre hamnen i Vasa. Bild: Yle/ Malin Hulkki christoffer wiik

Förutom Wiik är också företagarna Mats Carlson, Manu Koskinen, Tim Sparv och Tommi Mäki med om terrasspaviljongen som kallas Bryggan.

Förutom restaurang ska Bryggan också ha bastu och badtunnor och verksamhet året runt.

- Tanken är att det ska hända här året runt och det kommer också att bli mycket underhållning. Vi har Tommi Mäki med som har fixat många konserter här på stadion och han har stora idéer på att det hela tiden ska vara någon action här.

Konkurrensen bekymrar inte

Stranden i Vasa upplever just nu ett visst uppsving i aktivitet. Redan nu finns en del både etablerade restauranger och planer på nya ställen som till exempel restaurang vid Fiskestranden en bit från inre hamnen.

Wiik är ändå inte bekymrad över konkurrensen.

- De flesta är stängda under vintern och konkurrens ger mångfald då rör sig folk. Vi är inte oroliga. Det kommer inte att bli någon guldgruva, men vi är inte oroliga att vi ska slå ut någon annan eller att vi ska bli utslagna. Vi är företagare, vi måste våga satsa.

Terrasspaviljongen Bryggan beräknas kosta en dryg halv miljon euro. Förutom Bryggan hoppas Wiik på ännu mera satsningar i inre hamnen i form av mera kommers.

- Nu har vi suttit här i Vasa och inte brytt oss om vår strand och nu då det äntligen börjar hända någonting så hoppas jag att det ena ger det andra.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten