Hoppa till huvudinnehåll

Unga Jensen och Kamara får visa vad de går för: "Måste jag visa att vi hör till laget"

Fredrik Jensen.
Fredrik Jensen är redo för ett nytt landslagsuppdrag. Fredrik Jensen. Bild: Lehtikuva Fredrik Jensen

Trots att chansen att nå VM 2018 redan är borta handlar snacket i herrarnas fotbollslandslag inför de sista kvalmatcherna om att de har en stor betydelse. Nu jobbar man istället för framtiden och då har naturligtvis ungdomar som Fredrik Jensen, 19, och Glen Kamara, 21, en stor roll.

– Vi vill ha ett så bra resultat i slutet av VM-kvalet som möjligt och så många poäng som möjligt. Och sedan fortsätta till nästa kval därifrån, mot mästerskapsspel. Det har alltid varit en dröm för mig också och det måste jag tro på, sade Jensen på torsdagen.

Landslaget förbereder sig inför lördagens hemmadust mot Island i Tammerfors.

Borgåbördiga Jensen fick sitt genombrott i Twente i nederländska ligan förra säsongen, han hörde då till lagets nyckelspelare. Han är en offensiv mittfältare.

Jensen hoppas att han kommer att höra till landslagets stomme i framtiden.

– Just nu är jag glad över att jag är här. Om jag får spelminuter måste jag visa att jag hör till laget. Och också visa att jag i framtiden har en stor roll i landslaget.

Jensen fick en fenomenal start i landslaget: han hann spela i bara 18 minuter i A-landslaget innan han slog till med sitt första mål. Det var i 1-1-matchen mot Österrike i mars.

– A-landslaget har varit mitt mål sedan jag var liten. Och när jag fick debutera och dessutom gjorde mål var det som en dröm. Jag kommer aldrig att glömma det, säger Jensen, som sedan debuten för fem månader sedan hunnit göra ytterligare två landskamper.

Kamara debuterar i födelsestaden?

Kamara, som representerat den skotska klubben Dundee sedan juli, har ännu inte gjort sin debut i A-landslaget. För Kamara, som är född i Tammerfors, skulle det kännas extra sött med en debut på Ratina på lördag. Men i och för sig känns det redan som en stor upplevelse att få vara med landslaget.

– Det var en överraskning att bli kallad för jag hade ju först nyligen fått börja spela i Dundee. Men jag har fått ett fint mottagande, säger Kamara om stämningen i landslaget.

Glen Kamara med bollen.
Glen Kamara har visat framfötterna i juniorlandslaget. Glen Kamara med bollen. Bild: Lehtikuva Glen Kamara

Kamara, som brukar spela defensiv mittfältare, har i Dundee fått ta mycket ansvar genast i början av säsongen. Men han vet att han fortfarande måste utvecklas en hel del.

Han vet redan vad de viktigaste områdena att utveckla är:

– Det taktiska ögat och att kunna ge långa passningar, säger Kamara.

Text: FNB

Läs också