Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Abimix

Geografi, studentexamensproven 2017

Abimix grafik för studentexamensproven i geografi
Abimix grafik för studentexamensproven i geografi geografi

Här hittar du studentexamensproven i geografi 2017 samt studentexamensnämndens beskrivning av goda svar. Observera att beskrivningarna inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer.


OBS! På grund av att det elektroniska provet innehåller upphovsrättsligt skyddat material har vi inte kunnat publicera det i sin helhet.

Vår

Provet i geografi våren 2017
Beskrivning av goda svar till provet i geografi våren 2017

Höst

Provet i geografi våren 2017
Beskrivning av goda svar till provet i geografi våren 2017

 • Bred nedgång på bostadsmarknaden i Sverige

  Tydlig trend både geografiskt och tidsmässigt.

  Nedgången på bostadsmarknaden i Sverige förstärktes under november. Priserna på bostadsrätter föll på riksnivå med tre procent - den största minskningen sedan november 2011.

 • Tukes varnar för farliga julklappar

  Kvävningsrisker och kemikalier.

  Säkerhets- och kemikalieverket Tukes har prickat fem populära julklappar som farliga för barn. Det rör sig främst om kvävningsrisker.

 • Putin håller presskonferens - Yle direktsänder

  Presskonferensen simultantolkas till engelska.

  Rysslands president Vladimir Putin håller i dag sin stora årliga presskonferens där journalister och allmänheten får ställa frågor till honom. Presskonferensen simultantolkas till engelska.

Abimix

Nyligen publicerat - Abimix

 • Psykologi, studentexamensproven 2017

  Prov och modellsvar.

  Här hittar du studentexamensproven i psykologi 2016 samt studentexamensnämndens beskrivning av goda svar. Observera att beskrivningarna inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer. Vår Provet i psykologi, våren 2017 Beskrivning av goda svar Höst Provet i psykologi, hösten 2017 Beskrivning av goda svar

 • Geografi, studentexamensproven 2017

  Prov och modellsvar.

  Här hittar du studentexamensproven i geografi 2017 samt studentexamensnämndens beskrivning av goda svar. Observera att beskrivningarna inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer.

 • Filosofi, studentexamensproven 2017

  Prov och modellsvar.

  Här hittar du studentexamensproven i filosofi våren 2017 samt studentexamensnämndens beskrivning av goda svar. Observera att beskrivningarna inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer. OBS!

 • Samhällslära, studentexamensproven 2017

  Prov och modellsvar.

  Här hittar du studentexamensproven i samhällslära 2017 samt studentexamensnämndens beskrivning av goda svar. Observera att beskrivningarna inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer. OBS!

 • Tyska, kort lärokurs, studentexamensproven 2017

  Prov och modellsvar.

  Studentexamensproven i kort tyska våren 2017, facit till flervalsuppgifterna samt beskrivningar av goda svar för provens produktiva delar hittar du här. Observera att beskrivningarna inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer. OBS!

 • Tyska, lång lärokurs, studentexamensproven 2017

  Prov och modellsvar.

  Studentexamensproven i lång tyska våren 2017, facit till flervalsuppgifterna samt beskrivningar av goda svar för provens produktiva delar hittar du här. Observera att beskrivningarna inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer. OBS!

 • Portugisiska, kort lärokurs, studentexamensproven 2017

  Prov och modellsvar år 2017.

  Här hittar du studentexamensproven i kort portugisiska våren 2016 samt studentexamensnämndens exempel på fullpoängssvar. Observera att exempelsvaren inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer.

 • Ryska, kort lärokurs, studentexamensproven 2017

  De skriftliga proven och hörförståelserna i kort ryska.

  Studentexamensproven i kort ryska 2017, facit till flervalsuppgifterna samt beskrivningar av goda svar för provens produktiva delar hittar du här. Observera att beskrivningarna inte är bindande vid nämndens bedömning och att den slutgiltiga bedömningen fastställs av examensämnets censorer.