Hoppa till huvudinnehåll

Jesper Ekelund ny direktör för psykiatrin i Åbo - men kan flytta till Vasa redan nästa år

Profilbild på Jesper Ekelund.
Jesper Ekelund. Profilbild på Jesper Ekelund. Bild: Yle/Jesper Alm. psykiatrisk vård,psykiatrisk vård

Medicine doktor Jesper Ekelund börjar jobba som ny direktör för resultatområdet psykiatri vid Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt på fredag den 1 september. Det meddelar sjukvårdsdistriktet i ett pressmeddelande.

Till tjänsten hör också, som en ny uppgift, att fungera som ansvarig läkare inom resultatområdet.

I slutet av augusti klarnade det att Ekelund också blivit vald till chefsöverläkare på Vasa centralsjukhus. Han kommer att arbeta i Åbo hela hösten. Nuvarande chefsöverläkaren på Vasa centralsjukhus Auvo Rauhala går i pension i mars.

- Jag visste inte om chefsöverläkartjänsten då jag tog emot jobbet i Åbo. Det är förstås olyckligt att de här två uppgifterna nu blev så här på varandra, säger Ekelund.

Sjukhusdirektör Petri Virolainen säger att fusionen av psykiatrin och omorganiseringen av verksamheten nu är i ett sådant skede att Ekelunds arbetsinsats behövs i Åbo under hösten.

- Ifall Ekelund tar emot uppgiften som blir ledig i Vasa i mars, bör det väljas en annan person till tjänsten som direktör för resultatområdet psykiatri. Detaljerna om valet klarnar under höstens gång.

Arbetsgruppen som har arbetat med fusionen fortsätter arbeta med processerna.

- Jag hoppas att arbetet med att leda det psykiatriska resultatområdet trots allt inte är personberoende, säger Ekelund.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland