Hoppa till huvudinnehåll

Kasper Hämäläinen skrek sig hes: Nu ska vi njuta en stund

Kasper Hämäläinen i närkamp.
Kasper Hämäläinen medger att Finland hade en del tur i andra halvleken. Kasper Hämäläinen i närkamp. Bild: Lehtikuva Kasper Hämäläinen

Kasper Hämäläinen var inte bara trött i benen efter 1–0-segern över Island. Också stämbanden fick sig en törn under matchens gång.

Hämäläinen hör vanligtvis inte till de mest högljudda spelarna på planen. Matchen mot Island var ett undantag.

– Det blev mycket snack under matchen. Det måste vara mycket kommunikation. Efter matchen så jublade vi givetvis också. Det är verkligen inte så många gånger vi har njutit av en seger. Det ska vi göra nu, säger Hämäläinen till Yle Sporten.

Äntligen seger

Segern över Island var Finlands första seger i en tävlingsmatch på nästan två år. Trots att landslagets chanser att nå VM-slutspelet har grusats för länge sedan så värdesätter Hämäläinen seger högt.

– Jag rangordnar den här segern ganska högt. Framför allt om man tänker på vår situation. Nu tar vi tre poäng efter en krigarmatch – det smakar gott.

Bra inledning - sämre andra halvlek

Hämäläinen medger att Finland hade en del tur under andra halvleken då Island trummade på. Men han tycker att landslaget krigade på ypperligt.

– Vi hade några bra chanser i andra halvleken att avgöra men vi får inte in bollen. Jag tycker inledningen var bra. Vi hade bra rörelse, bra löpningar och passningar. Men sedan lät vi Island komma in i matchen och det blev tjong-fotboll, långa bollar och närkamper. Det måste vi fixa.

Hur då?

– Det är bara att fortsätta att mata på med passningar och slå bollarna mellan försvarslinjerna. Det tar energi och kräver mod, men vi måste fortsätta med det. För vi gjorde det bra under de första 20-25 minuterna.

Tim Sparv glänste i comebacken

En av många arbetets hjältar i matchen var Tim Sparv som gjorde comeback till landslaget efter en paus på över ett år. Hämäläinen var inte sen att hylla Sparv för sin insats i matchen.

– Tim är en ledande spelare. Han krigar och vinner bollar och nickdueller. Det är viktigt för oss att han kommer in. Han peppade oss under viktiga stunder. Han öppnade munnen och sade att nu ska vi vara med igen. Kul att han är med.

Läs också