Hoppa till huvudinnehåll

Ny förlust för Cocks – kval till EHF-cupen nästa steg i Europaäventyret

Felix Danner skjuter ett skott
Arkivbild från EHF-cupen 2016-17. Felix Danner skjuter ett skott Bild: imago/Eibner/ All Over Press handboll,EHF-cupen,Cocks (Handboll),MT Melsungen,Felix Danner,nico rönnberg

EHF-kvalturneringen i Slovakien gick inte som förväntat för Riihimäki Cocks. Efter att ha förlorat mot Sporting på lördag åkte de finska mästarna på ytterligare en käftsmäll på söndagen – Tatran Presov slog Cocks med 30–27.

Det stod klart redan i går att Cocks inte skulle nå Champions League i år heller och på söndagen stod EHF-cupsseedingen på spel. En seger mot Tatran Presov skulle ha fört Cocks direkt till den tredje kvalomgången – men så gick det inte.

De slovakiska motståndarna rev ifrån redan från start. Trots att Cocks stundvis till och med tvingades tampas från ett tvåmannaunderläge kunde laget hålla sig relativt nära – i halvtidspausen stod det 15–10 till Presov.

Men Cocks klarade inte av att hämta upp sig. Slutresultatet skrevs 30–27 till Presov, och Cocks får med andra ord nöja sig med att inleda sitt EHF-cupskval i den andra kvalomgången.

Främsta målskytt i Cocks var igen Nico Rönnberg, som på söndagen stod för fem mål.

Läs också