Hoppa till huvudinnehåll

Sparv njuter av att se sin blockering på repris – vill se vinnarvilja mot Kosovo

Tim Sparv och Sauli Väisänen kramar om varandra i matchen mot Island.
På tisdag har Finland chansen att ta VM-kvalets andra seger. Tim Sparv och Sauli Väisänen kramar om varandra i matchen mot Island. Tim Sparv,Sauli Väisänen,Finlands herrlandslag i fotboll

Finlands fotbollslandslag tog en efterlängtad seger över Island – men Tim Sparv nöjer sig inte. Nu väntar Kosovo. ”Vi ska ha samma vinnarvilja på planen och kravnivån ska fortsättningsvis vara hög”, säger Sparv till Yle.

Med halvtimmen på klockan i Tammerfors utspelades en matchavgörande händelse i VM-kvalmatchen mellan Finland och Island.

Island skapade ett farligt läge bara några meter från Finland mål. Tim Sparv varvade upp och rusade fram i ett ursinnigt tempo. Midtjylland-mittfältaren kastade sig fram, fick en tå på bollen och styrde skottet till hörna.

Hoppa över Twitterpostning

Tim Sparv har i efterhand sett situationen på repris flera gånger – med ett leende på läpparna.

– Det är klart att det var ett moment i matchen som jag är halvstolt över. Försvarsspelet är för mig en viktig sak i fotboll och också när det kommer till att följa löpningar och vara aggressiv i dueller, att blocka skott betyder lika mycket som att göra mål, säger Sparv till Yle.

– Klippet av min blockering har jag sett ett par gånger och njuter lite mera av det varje gång.

Vill se samma inställning mot Kosovo

Tack vare Sparvs blockering kirrade Finland full pott mot Island. Nu väntar Kosovo – ett lag som Finland har alla chanser att rubba.

Finland möter kvalgruppens poängmässigt svagaste lag i Albanien på tisdag. Sparv säger att segern mot Island är härlig, men det gäller att inte vila på lagrarna.

– Jag tycker det är viktigt att vi ska visa samma inställning som mot Island. Vi ska ha samma vinnarvilja på planen och kravnivån ska fortsättningsvis vara hög. Vi ska inte vara nöjda med det vi presterade utan bygga vidare, utveckla vårt spelsätt och få lite mera poäng, så ser det lite bättre ut i tabellen.

”Kosovo mer opportunistiskt”

Finland öppnade VM-kvalet för ett år sedan med att möta Kosovo hemma i Åbo. Finland tog ledningen med 1–0 men tappade försprånget i andra halvlek. Matchen slutade 1–1.

Kosovo har spelat sex matcher efter dusten i Åbo – men har fortfarande bara en poäng. Målskillnaden är -16. Sparv tror att Kosovo definitivt kan orsaka Finland svårigheter.

– Kosovo är ett lite mer opportunistiskt lag än Island är, lite mera oorganiserat.

– Vi ska se till att vi är disciplinerade i vår organisation. Speciellt deras omställningar är väldigt farliga

Finland ligger näst sist i kvalgruppen med fyra poäng efter sju matcher. Matchen i Kosovo sänds på TV1 på tisdag med start klockan 21.30.

Läs också