Hoppa till huvudinnehåll

Pargasdaghemmen har öppet hus idag - firar ny pedagogikplan

Barn leker med grön leksakstraktor i plast.
Barn leker med grön leksakstraktor i plast. Bild: Mostphotos pojkar,småbarnsfostran,kreativitet,barnträdgårdslärare,leksaker,traktorer,förskola

De nya lokala planerna för småbarnspedagogik togs i bruk i början av augusti. I Pargas firas småbarnspedagogikens dag med öppet hus på daghem och förskolor i hela staden.

Det är Utbildningsstyrelsen som har bjudit in alla aktörer inom småbarnspedagogik till att fira de lokala planerna för småbarnspedagogik och att ordna ett eget evenemang den 5 september. Dagen firas med evenemang på olika håll i Finland.

I Pargas välkomnar man alla intresserade till daghemmen för att bekanta sig med den nya småbarnspedagogiken. Alla daghem tar emot besökare på tisdag 5 september både på förmiddagen och eftermiddagen.

- Det är meningen att vi ska lyfta fram vår nya plan för småbarnspedagogiken och bjuda in alla intresserade att ta del av vad vi sysslar med, säger Pia Hotanen som är chef för småbarnspedagogik i staden.

Daghemmen håller öppet hus 9-11 och 14-16.

- Man får gärna komma till daghemmen eller gruppfamiljedaghemmen och bekanta sig med verksamheten. Alla är hjärtligt välkomna, hälsar Hotanen.