Hoppa till huvudinnehåll

Bolt: Jag tror att mina rekord kommer att stå sig en ganska lång tid

Usain Bolt poserar.
Usain Bolt tror inte att hans rekord slås i första taget. Usain Bolt poserar. Bild: Franck Robichon / EPA / All Over Press Usain Bolt

Den pensionerade friidrottsstjärnan Usain Bolt är inte rädd för att hans världsrekord på 100 och 200 meter kommer att bli slagna under en nära framtid.

Jamaicanen Bolt avslutade sin innehållsrika karriär i VM i London i augusti.

– Jag tror att mina rekord kommer att stå sig en ganska lång tid, säger Bolt.

– Vi hade en era med Yohan Blake, Justin Gatlin och Asafa Powell och jag skulle tro att om mina rekord hade blivit slagna skulle det ha skett under den här eran. Nu tror jag att de står sig i 15–20 år till.

Bolts rekord är 9,58 sekunder på 100 meter och 19,19 sekunder på 200 meter.

I VM i augusti avslutade han karriären med att skada sig i 4 x 100-meter stafetten. Det fick rivalen Justin Gatlin att säga att det kan få Bolt att göra comeback. Det avvisar Bolt bestämt.

– Jag har inget mer att bevisa och det är huvudorsaken till att jag gav mig in i friidrotten. När man uppnått allt finns det inte längre någon orsak att fortsätta, säger Bolt.

Jamaicanen avslöjar vidare att hans personal istället arbetar för att förverkliga drömmen om en karriär inom fotbollen. Det är ingen hemlighet att Manchester United är supersprinterns favoritklubb.

– Tills vidare är inget bestämt, säger Bolt.

Källa: FNB