Hoppa till huvudinnehåll

Juventus och Turin kallar för Damligans målskyttedrottning

Sanni Franssi med bollen
Sanni Franssi klar för Juventus i Serie A. Sanni Franssi med bollen Bild: imago/Eibner Europa/ All Over Press fotboll,Sanni Franssi,franssi

Landslagsanfallaren Sanni Franssi lämnar PK-35 Vantaa flyttar till Juventus i Serie A. I fjol blev den 22-åriga Franssi Damligans skyttedrottning.

Franssi är en målfarlig anfallare som i sina 74 ligamatcher mäktat med 54 mål. I tolv landslagsmatcher har hon nätat en gång. Säsongen 2016 vann hon målskytteligan med 20 fullträffar.

Franssi har spelat sin sjätte säsong i PK-35 Vantaa: i fjol flyttade hon i augusti till FC Zürich och återvände i juli i år – nu går flyttlasset till Juventus från Turin. Den anrika fotbollsklubben grundade sitt damlag först i år och fick genast en plats i Serie A.

– Det var väldigt fint att Sanni spelade några månader med oss och sedan värvades härifrån. Det är en fin möjlighet för Sanni att få visa vad hon går för i en europeisk storklubb, säger PK-35 Vantaas chefstränare Jari Väisänen på klubbens webbplats.

I Juventus spelar också en annan finländare, backen Tuija Hyyrynen, som ansluter till laget från Fortuna Hjørring i danska ligan.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport