Hoppa till huvudinnehåll

Pälsdjursuppfödarna har fått ny verksamhetsledare

Bankdirektör Dan-Ove Stenfors.
Bankdirektör Dan-Ove Stenfors. Bild: Yle/Moa Mattfolk Aktia Bank,Malax,Österbotten,bankdirektörer,banker,dan-ove stenfors

Dan-Ove Stenfors, 37, har valts till ny verksamhetsledare för Svenska Österbottens Pälsdjursodlarförening (SÖP). Han tillträder 1
oktober.

Stenfors har tidigare jobbat på Aktia, bland annat som bankdirektör i Malax.

- Efter 18 år inom bankbranschen kände jag att det var dags att byta bransch och ta mig an nya utmaningar, säger Stenfors.

Hur väl känner du till pälsdjursbranschen?

- Den ekonomiska biten känner jag väl till från banken. Jag har bland annat suttit med i bankens styrgrupp för basnäringar och där finns förstås pälsdjursnäringen med.

- Själva jobbet har jag en liten inblick i genom att jag har släkt och bekanta som är pälsdjursuppfödare.

Auktion väckte intresse

Vad var det som lockade med pälsdjursbranschen?

- Jag var med på en auktion i mars och stiftade då bekantskap med både näringen och föreningen. Det var intressant att se hur en auktion går till och hur stor näringen faktiskt är. Jag upplevde att det var en mycket trevlig stämning mellan alla parter.

- Dessutom är branschen viktig för Finlands export och speciellt för Österbotten. Den har genererat mycket skattemedel till de österbottniska kommunerna och jag kände att det skulle vara intressant att jobba i en bransch som kan bidra mycket ekonomiskt.

Tog själv kontakt

Jobbet som verksamhetsledare lediganslogs redan en gång, men personen som fick jobbet då valde att tacka nej. Efter det anlitade föreningen en rekryterare i stället.

- När jag såg att han som valts inte skulle ta emot jobbet tog jag kontakt med föreningens ordförande Ulf Eriksson för att se om de kunde tänka sig att välja någon som inte var med under första omgången. Och det kunde de tydligen, för sen tog rekryteraren kontakt med mig, säger Stenfors.

Ulf Eriksson
Ulf Eriksson. Ulf Eriksson Bild: Yle/Sofi Nordmyr eriksson

Gav ett gott intryck

Enligt Ulf Eriksson har Stenfors de kvalifikationer de sökte efter.

- Vi ville ha någon med starkt ekonomiskt kunnande och erfarenhet av ledarskap, utveckling och kommunikation. Speciellt med tanke på att verksamhetsledaren också sitter i ledningsgruppen. Och jag fick ett gott intryck av Stenfors när vi träffades på auktionen i mars, säger Eriksson.

Till en början kommer Stenfors att tillbringa mycket tid i bilen.

- Jag kommer att satsa mycket på fältarbete. Jag vill lära känna både näringen och medlemmarna bättre.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten