Hoppa till huvudinnehåll

Röda Korset i Åboland söker fler frivilliga

Person med röda korsets väst vid gravljus på Åbo torg.
Person med röda korsets väst vid gravljus på Åbo torg. Person med röda korsets väst vid gravljus på Åbo torg. Bild: Yle/Lotta Sundström Röda Korset,Knivattack i Åbo 2017

Finlands Röda Kors i Åboland söker frivilliga. Röda Korsets största insamling, Hungerdagen, infaller 14-16 september och för att insamlingen ska vara lyckad behövs fler som ställer upp.

- Frivilligheten är en av grundvärderingarna i organisationen och vi vill aktivt agera för att hjälpa lokalt, skriver Röda Korset i ett pressmeddelande.

De insamlade pengarna går till katastroffonden för att kunna bistå både hemma och utomlands. Just nu samlas pengar särskilt till krigsoffer i Syrien, Irak och Jemen. I Finland används hungerdagspengar till att hjälpa brandoffer och att upprätthålla hjälpberedskapen vid olyckor.

120 frivilliga hjälpte till efter knivdådet i Åbo

Röda Korset hjälpte till med psykosocialt stöd efter knivdådet i Åbo. I uppdraget deltog förutom Röda Korsets professionella krisgrupp också 120 frivilliga på Salutorget och per telefon. På grund av ett ökat behov av hjälp ordnas nu grundkurser i psykiskt stöd i både Åbo och Pargas

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland