Hoppa till huvudinnehåll

Spanien hade lekstuga med Liechtenstein – igen!

Spanien firar mål mot Liechtenstein i VM-kvalet.
Spanien firar mål mot Liechtenstein i VM-kvalet. Spanien firar mål mot Liechtenstein i VM-kvalet. fotboll,Spaniens herrlandslag i fotboll,Álvaro Morata,Sergio Busquets,Andrés Iniesta

Spanien hade som väntat inga som helst problem att besegra Liechtenstein i VM-kvalet i fotboll. Världsmästarna anno 2010 var oartiga gäster och vann med hela 8–0. I Finlands kvalgrupp ligger fyra länder inom två poäng.

Spaniens bortaseger över Liechtenstein överraskade knappast någon, att skillnaden blev åtta mål var kanske ändå lite i största laget.

Å andra sidan: med precis samma siffror, 8–0, vann Spanien sin hemmamatch över lilleputlandet för exakt ett år sedan. Den 5 september 2016 segrade Spanien med 8–0 i Leon och även då lyckades Alvaro Morata två gånger i målskyttet.

I tisdagskvällens match i Vaduz prickade Morata in två fullträffar, i likhet med Iago Aspas Juncal. Övriga målskyttar i dusten var Sergio Ramos, Isco och David Silva – Maximilian Göppel bokfördes dessvärre för ett självmål i den 89:e minuten.

Länderna har mötts åtta gånger och Spanien har föga oväntat vunnit varje gång – målskillnaden är 39–0 till spanjorerna...

Efter åtta matcher är Liechtensteins målskillnad fula 1–34. Att laget ligger på jumboplats behöver knappast sägas. Efter åtta matchomgångar toppar Spanien G-gruppen med 22 poäng medan Italien är tvåa med 19 poäng. Albanien är trea med 13 poäng.

Grupp G

Italien – Israel 1-0 (0-0)
Immobile 53

Liechtenstein – Spanien 0-8 (0-4)
Ramos 03
Morata 15
Isco 16
Silva 40
Aspas Juncal 51
Morata 54
Aspas Juncal 63
självmål 89

Makedonien – Albanien 1-1 (0-0)
Trajkovski 78 Roshi 53

Hoppa över Twitterpostning

I Finlands grupp I led gruppettan Kroatien ett litet men ack så stort stort nederlag mot nya grupptrean Turkiet som på allvar blandat sig i leken om en biljett till VM. Turkiet vann hemma med 1–0 och eftersom Ukraina föll med 0–2 mot Island steg turkarna till tredje plats.

Grupp I är ett riktigt getingbo med fyra länder i topp inom två poäng. Finland, som tog sin andra kvalseger i rad genom att vinna över Kosovo med 1–0, har förlorat chansen att ta sig till VM, men spelar en central roll i hur ländernas slutplaceringar i gruppen blir. I sina två återstående matcher möter Finland först Kroatien borta den 6 oktober och sedan Turkiet hemma den 9 oktober.

För tillfället är Kroatien etta med 16 poäng, Island tvåa med 16 poäng, Turkiet trea med 14 poäng och Ukraina fyra med 14 poäng.

Grupp I

Island – Ukraina 2-0 (0-0)
Sigurdsson 47
Sigurdsson 66

Kosovo – Finland 0-1 (0-0)
Pukki 83

Turkiet – Kroatien 1-0 (0-0)
Tosun 75

Hoppa över Twitterpostning

Serbien tog ett stort steg mot VM genom att bortavinna över Irland med 1–0. Serberna toppar grupp D med 18 poäng före Wales som har 14 poäng. Irland är trea med 13 poäng före ett nästan säkert utspelat Österrike med 9 poäng.

Grupp D

Irland – Serbien 0-1 (0-0)
Kolarov 55

Österrike – Georgien 1-1 (1-1)
Schaub 44 Gvilia 08

Moldavien – Wales 0-2 (0-0)
Robson-Kanu 80
Ramsey 93

Hoppa över Twitterpostning

Läs också