Hoppa till huvudinnehåll

Spanska kritiken: PSG sysslar med ekonomisk dopning

Kylian Mbappé.
Kylian Mbappé presenterades officiellt i dag som en PSG-spelare och lär debutera i helgens ligamatch. Kylian Mbappé. Kylian Mbappé

Neymar för 220 miljoner euro, Kylian Mbappé för nästan lika mycket pengar. Efter rekordsommaren kommer en lavett mot PSG:s monsterköp.

Förra veckan stängdes det europeiska transferfönstret i fotboll. Det blev än en gång nya världsrekord i övergångar.

Paris Saint-Germain var värst i klassen. Den franska klubben köpte Neymar för drygt 220 miljoner euro och lånade dessutom in Kylian Mbappé.

Lånekontraktet skrevs med rätten att köpa Mbappé från Monaco för drygt 170 miljoner euro nästa sommar. Därmed har PSG världens två dyraste spelare i sin trupp.

Uefa välkomna till PSG:s kontor

PSG:s agerande har fått Uefa att syna affärerna i sömmarna. Bryter man mot Financial Fair Play-reglerna?

– Vi har varit transparenta. Uefa får gärna komma till vårt kontor. Om andra klubbar inte är glada, är det inte mitt problem, sa PSG:s ägare Nasser Al-Khelaifi i dag i samband med att Mbappé presenterades officiellt.

"Borde vara omöjligt"

Den spanska ligans boss Javier Tebas tycker inte Uefas regler fungerar för PSG, Manchester City och andra klubbar som sprider pengar runt sig.

– Vi ser ett läge där klubbar har ett försprång tack vare inkomster och inte tack vare hur klubben klarar sig. Nu har PSG och City pengar som de inte har skapar själva och har fått fördelar, säger han enligt Sky Sports.

– Vi har sett inkomsterna för de här klubbarna de senaste åren. Till exempel får PSG in mycket mer pengar från sponsorer än Manchester United. Det borde vara omöjligt. Det här är ekonomisk dopning. Om Nasser vill ha Messi och Ronaldo kan han bara öppna plånboken och ha råd med dem.

Manchester United har rankats som världens mest värdefulla klubb före Real Madrid och Barcelona.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport