Hoppa till huvudinnehåll

Vill du jobba på Strömsö?

Paul Svensson, Camilla Forsén-Ström, Lee Esselström, Jim Björni, Owe Salmela och Elin Skagersten-Ström i gruppbild framför bastun på Strömsö.
Paul Svensson, Camilla Forsén-Ström, Lee Esselström, Jim Björni, Owe Salmela och Elin Skagersten-Ström i gruppbild framför bastun på Strömsö. Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),programledare

Strömsö söker en tvåspråkig programledare som förstärkning till teamet.

Strömsö har sedan starten 2002 varit ett av de populäraste programmen på Svenska Yle. Glädjande nog har också en stor finskspråkig publik uppskattat programmet.

Strömsö får en ny sändningstid på Yle TV1 från och med januari 2018. Yle ser det som värdefullt att nå ut över språkgränserna och samla finländarna kring samma innehåll, oberoende av språk. På Yle Fem fortsätter Strömsö som vanligt söndagar kl 17.25.

På Yle TV1 skapar vi ytterligare ett svenskt fönster för publiken på en kanal som har den största räckvidden i Finland, utan att ge avkall på det svenska. Att vi kan erbjuda svenskspråkigt innehåll också på Yle TV1 ser vi som en styrka och som ett led i att stärka det svenskspråkiga innehållet på Yle.

Webbinnehåll också på finska

Strömsö hoppas att många nya finskspråkiga och tvåspråkiga skall hitta programmet och därför kommer vi också 2018 att översätta delar av vårt webbinnehåll till finska, något som ständigt efterfrågats.

Det här är bakgrunden till att vi nu söker en ny tvåspråkig programledare som förstärkning till teamet. En person som både i tal och skrift kan möta den finska publiken. Ansökningstiden går ut den 17 september. Lämna in din ansökan via Yle rekrytering.

Vid frågor kontakta Strömsös producent Christina Staffans, christina.staffans@yle.fi eller ansvariga producenten Annika Löfgren, annika.lofgren@yle.fi.

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

 • Gör din egen glass - två bäriga sorbeter

  Frukt, vatten och socker, så enkelt gör du glass hemma.

  Mathantverkaren Robin Nyman i Jakobstad älskar glass. Förebilden är den traditionella italienska glassen, gjord på naturliga råvaror som bär och mjölk och ägg. Här delar han med sig av två bäriga sorbeter som är enkla att göra hemma.

 • Solbadande donna i papiermaché

  Gör man egna prydnadsföremål så får man dem som vill!

  Dags att ta fram din inre skulptör och forma till något vackert! Klassikern papiermaché har de flesta testat och jag kan lova att det är lika roligt varje gång!

 • Låtsaskött är ett klimatsmart alternativ till biffen

  Många väljer att minska på köttätandet.

  För den som inte vill äta kött men ändå vill ha något köttliknande på tallriken finns numera gott om alternativ. Låtsaskötten är proteinrika, har liten klimatpåverkan och är en genväg i det gröna köket.

Nyligen publicerat - Strömsö