Hoppa till huvudinnehåll

Vill du jobba på Strömsö?

Paul Svensson, Camilla Forsén-Ström, Lee Esselström, Jim Björni, Owe Salmela och Elin Skagersten-Ström i gruppbild framför bastun på Strömsö.
Paul Svensson, Camilla Forsén-Ström, Lee Esselström, Jim Björni, Owe Salmela och Elin Skagersten-Ström i gruppbild framför bastun på Strömsö. Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),programledare

Strömsö söker en tvåspråkig programledare som förstärkning till teamet.

Strömsö har sedan starten 2002 varit ett av de populäraste programmen på Svenska Yle. Glädjande nog har också en stor finskspråkig publik uppskattat programmet.

Strömsö får en ny sändningstid på Yle TV1 från och med januari 2018. Yle ser det som värdefullt att nå ut över språkgränserna och samla finländarna kring samma innehåll, oberoende av språk. På Yle Fem fortsätter Strömsö som vanligt söndagar kl 17.25.

På Yle TV1 skapar vi ytterligare ett svenskt fönster för publiken på en kanal som har den största räckvidden i Finland, utan att ge avkall på det svenska. Att vi kan erbjuda svenskspråkigt innehåll också på Yle TV1 ser vi som en styrka och som ett led i att stärka det svenskspråkiga innehållet på Yle.

Webbinnehåll också på finska

Strömsö hoppas att många nya finskspråkiga och tvåspråkiga skall hitta programmet och därför kommer vi också 2018 att översätta delar av vårt webbinnehåll till finska, något som ständigt efterfrågats.

Det här är bakgrunden till att vi nu söker en ny tvåspråkig programledare som förstärkning till teamet. En person som både i tal och skrift kan möta den finska publiken. Ansökningstiden går ut den 17 september. Lämna in din ansökan via Yle rekrytering.

Vid frågor kontakta Strömsös producent Christina Staffans, christina.staffans@yle.fi eller ansvariga producenten Annika Löfgren, annika.lofgren@yle.fi.

Mat och fritid

Bläddra bland innehållet

Inga artiklar hittades med den valda bokstaven. Var god välj en annan.

  • Rövarrotsaker med grillade fläskkotletter

    Tillredning nedgrävd i het grop ger saftighet och sötma.

    Rotsaker nedgrävda i en het grop i marken blir saftiga och söta. Vi använde potatis, morot, rotselleri och majrova, vilket blev fantastiskt gott med lite grillat kött till.

  • En tripod står alltid stadigt

    En tripod av en gammal vattenventil och några järnstänger.

    En gammal vattenventil och några järnstänger blir en skojig tripod till läderelden

  • Svävande stenar

    Stenar i lera svävar bättre!

    Stenar är perfekta inredningsdetaljer, men vill man hänga upp dem på väggen så är det smart att efterapa dem i lera istället.

  • Stjärna av vass

    Gör en himmeli dekoration till dörr eller vägg.

    Med inspiration från det traditionella himmeli hantverket tillverkar Lee en dörr- eller väggdekoration av vass i form av en stjärna.

  • Ketchup - såsernas sås

    "Ketchup har inte alltid lagats av tomater."

    Ketchup är en ostasiatisk kryddsås som under årens lopp anpassats till västerländsk smak genom stora mängder socker och vinäger. 1876 lanserades tomatketchupen som förändrade såsens popularitet för evigt.

  • Senap - en exklusiv krydda

    om senap

    Idag smetar vi senap på julskinkan, korven eller trycker en sträng ner i ärtsoppan utan att dess mer reflektera över att det faktiskt tog ett bra tag innan denna krydda nådde vanligt folk. Den industriella tillverkningen började först på 1920-talet och det var ytterligare några årtionden senare, med korvkioskerna, som kombinationen korv och senap blev ett måste.

  • Marije Vogelzang är formgivaren som ger ätandet mening

    Marije Vogelzang är världens första eating designer.

    Vi har alla ett ansvar för att försöka påverka det samhälle vi lever i och människorna runt omkring oss på ett positivt sätt. Så kan man sammanfatta den holländska formgivaren Marije Vogelzangs installationer och performancer kring ätandet som handling och ritual.

  • Framtiden blir grå och fylld med luft

    "I framtiden äter vi kikärter och ifrågasätter perfektionism

    När tiderna är sämre och vi känner oss pressade söker vi trygghet i det bekanta, till exempel husmanskost. När vi är tillfreds kräver vi nya, spektakulära matupplevelser. Den brittiske framtidsforskaren Morgaine Gaye försöker skapa prognoser för vad vi kommer att äta och hur vi vill uppleva ätandet i framtiden.

  • Köttallergi av fästingbett allt vanligare

    Dina nässelutslag kan vara tecken på köttallergi.

    Antalet köttallergiker stiger hela tiden. De flesta som är allergiska har blivit det efter fästingbett. Dina nässelutslag kan vara tecken på att du är allergisk.

  • Tiina Grönroos: Man kan vara vegan i februari också

    Veganmaten och -utmaningen gav mersmak.

    Det är varken svårt eller särskilt dyrt att äta veganmat. Men det gäller förstås att hålla extra koll på innehållsförteckningar, våga fråga restaurangpersonal och jämföra priser. Halvfabrikat och specialprodukter kostar, men det går att leva gott och billigt med hjälp av säsongens grönsaker, frukter, torkade bönor och linser. Dessutom har det varit roligt att pröva på nya recept och bekanta sig med nya råvaror. Sällan om någonsin har januari gått så snabbt som i år.

  • Veganmat allt vanligare i affärerna, priserna ändå höga

    Kan vara en snårig djungel att hitta veganmat i butiken.

    Vill man äta veganmat gäller det att kolla priser noga. Kilopriset på vissa bön- och havreprodukter är lika högt som på rostbiff och växtmjölken är flerfaldigt dyrare än vanlig komjölk. Efterfrågan på veganmat växer däremot hela tiden och så gör också utbudet säger köpmännen.

Nyligen publicerat - Mat och fritid