Hoppa till huvudinnehåll

Efter fina EM-takterna: Carl Lindbom klar för litauisk toppklubb

Carl Lindbom, EM 2017.
Carl Lindbom flyttar till Litauen. Carl Lindbom, EM 2017. Bild: Matti Raivio / All Over Press Carl Lindbom

Carl Lindbom har skrivit på för BC Juventus i den litauiska basketligan. Lindbom, som lyckats väl i sitt första mästerskap, kommer närmast från inhemska Seagulls.

Lindbom har tecknat ett 1+1-årigt kontrakt med BC Juventus, som slutade femma i den högklassiga litauiska ligan förra säsongen. Truppen består förutom Lindbom och tre amerikaner av idel litauer.

Klubben har varit bland de fem främsta i ligan tre år på raken och tog sig förra säsongen vidare från gruppspelet i Champions League, dit de kvalar även nu.

– Vi hoppas att han bidrar till vår offensiv och bildar en fungerande duo med Karolis Guščikas, säger tränaren Gediminas Petrauskas på klubbens webbplats.

"Länge väntat på chansen"

Lindbom valdes som sista man med i Finlands EM-trupp och gjorde en fin mästerskapsdebut i gruppspelsmatchen mot Grekland.

25-åringen snittade dryga tio poäng för Seagulls i den inhemska ligan förra säsongen. Han spelade en säsong i tyska Frankfurt Skyliners 2010-2011.

– Jag har länge väntat på chansen att få visa vad jag kan som ett heltidsproffs utomlands och jag tror det här är följande utvecklingssteg i min karriär, säger Lindbom i ett pressmeddelande.

Artikeln uppdaterad med Lindboms kommentar klockan 11.22.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport