Hoppa till huvudinnehåll

Järnvägsstationen i Helsingfors öppen igen efter branden - brandorsaken oklar

Brand i järnvägsstationen i Helsingfors centrum den 6.9.2017.
Brandlarmet i stationen gick klockan halv sex på onsdagskvällen. Brand i järnvägsstationen i Helsingfors centrum den 6.9.2017. Bild: Lehtikuva brand- och räddningsarbete,brandbilar,helsingfors räddningsverk

Järnvägsstationen i centrala Helsingfors är öppen igen efter onsdagskvällens brand, men biljettautomaterna fungerar inte. Tågen går ändå normalt. Orsaken till branden är fortfarande oklar.

Stationshallen öppnade igen på torsdagsmorgonen, men biljettautomaterna är ur bruk.

- På grund av elfel är biljettautomaterna ur bruk och största delen av affärerna och restaurangerna inne i stationen är också stängda, säger Jenni Manu vid VR:s kommunikationsavdelning.

VR önskar därför att passagerarna köper tågbiljetten på förhand, endera med mobiltelefon eller på webben.

Onsdagskvällens brand förstörde en del datatrafikkablar och informationstavlorna på perrongerna fungerade inte under kvällen på grund av elfel.

Fick sin början i restaurangpersonalens utrymmen

Det var vid halv sex-tiden på onsdagskvällen som brandlarmet gick. Branden härjade i en källare i den del av stationsbyggnaden som ligger vid Järnvägstorget.

Räddningsverket i Helsingfors uppger att branden fick sin början i utrymmen som används av personalen vid restaurangerna i stationen. Utrymmena är inte tillgängliga för allmänheten.

Polisen utreder nu vad som orsakade branden.

Enligt Helsingforspolisen har man ännu inte kunnat undersöka platsen på grund av röken. Det arbetet inleds efter att röken har vädrats ut.

Ändring klockan 7.48: Uppdaterad information från VR om att stationen har öppnat men att biljettautomaterna och restaurangerna är stängda.