Hoppa till huvudinnehåll

Klopps lugnande besked: ”Haft bra snack med Coutinho”

Jürgen Klopp, Philippe Coutinho.
Enligt Jürgen Klopp är hans förhållande till Philippe Coutinho så här innerligt fortfarande. Jürgen Klopp, Philippe Coutinho. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Jürgen Klopp,Philippe Coutinho

Philippe Coutinho fick inte flytta till Barcelona. Nu säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp att relationen med storstjärnan är bra.

Ryktena runt Philippe Coutinho var en av transfersommarens stora berättelser. Efter att Neymar lämnade Barcelona för Paris Saint-Germain ville den spanska klubben ersätta en brasse med en annan.

Liverpool sa blankt nej till alla bud från Barcelona – trots att det uppgavs att Coutinho hade lämnat in en begäran att få flytta dagen före ligapremiären.

Under säsongsupptakten har Coutinho uppgetts vara ryggskadad, men under landslagsuppehållet spelade han för Brasilien i VM-kvalet.

– Jag vet vad folk tänker nu gällande Philippe, men han hade ryggproblem för några veckor sedan och kunde inte träna. Han missade ungefär tre veckor med träning. Han såg bra ut på vår träning här nu, men det är inte smart att använda honom direkt, säger Klopp till klubbens webbplats.

Philippe Coutinho.
Philippe Coutinho gjorde mål i Brasiliens tröja. Philippe Coutinho. Bild: All Over Press Philippe Coutinho,Brasiliens herrlandslag i fotboll

"På väldigt bra humör"

Klopp understryker ändå att läget är under kontroll. Den tyske managern har pratat med Coutinho och ger lugnande besked till alla Liverpoolsupportrar.

– Allt är bara bra. Han är tillbaka och vi har haft ett bra snack. Han är på väldigt bra humör och det ser väldigt lovande ut.

Liverpool har startat Premier League med två segrar och ett kryss utan förra säsongens stora stjärna. Senast krossade man Arsenal med hela 4–0. På lördag väntar ett nytt stormöte borta mot Manchester City.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport