Hoppa till huvudinnehåll

Finlands damer föll i Vanda – revanschläge redan på söndag

Finland och Sverige spelar damlandskamp i innebandy.
Jämnt mellan Finland och Sverige. Finland och Sverige spelar damlandskamp i innebandy. Bild: Lehtikuva innebandy,Sport,Finlands damlandslag i innebandy,Sveriges damlandslag i innebandy,Oona Kauppi,cornelia fjellstedt

Två gånger ledde Finland fredagens träningslandskamp mot Sverige, men bägge gångerna kom de regerande världsmästarna ikapp. Stephanie Boberg gjorde segermålet för svenskorna i den tredje perioden.

Laura Manninen förde upp Finland i en 1-0 ledning i den första perioden efter att hennes skott ändrat riktning från en svensk spelare.

Fem sekunder innan periodpausen kunde Sverige ändå kvittera genom Sara Steen.

I början av den andra perioden agerade Manninen framspelare när Sanni Nieminen nätade, men några minuter före periodpausen slog Sverige till igen genom Sofia Joelsson.

I den tredje perioden tappade Finland initiativet och Sverige började vinna närkamperna. Åtta minuter före full tid sköt Stephanie Boberg in segermålet 3-2 bakom en skymd Noora Vuorela i det finska målet.

– Jag fick den på vänsterkanten av Johann Hultgren, vi gjorde ett platsbyte. Jag tog det första skottet på hela matchen och fick bra utdelning. Det var skönt. Det är häftigt att få avgöra en landskamp, sade Boberg enligt svenska förbundets webbplats.

– Visst blev det och gräma en hel del, men lyckligtvis har vi chans till revansch direkt på söndag, kommenterade backen Mia Karjalainen på finska innebandyförbundets webbplats.

Lagen möts igen i Falun på söndag.

Träningsmatch, innebandy:

Finland - Sverige 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
12.03 Laura Manninen (Sanni Nieminen) 1-0
19.55 Sara Steen (Moa Tschöp) 1-1
23.38 Nieminen (Manninen) 2-1
37.51 Sofia Joelsson (Steen) 2-2
52.26 Stephanie Boberg (Emelie Wibron) 2-3.

Målvakterna:
Noora Vuorela FIN 7+5+6=18
Sara Hjorting SWE 6+3+4=13

Publik: 822

Läs också