Hoppa till huvudinnehåll

Finlands natur intresserar utomlands – Yles serie Jägarliv såld till 30 länder

Sanna, Jaana ja Sukka-koira nauttivat päivästä luonnossa.
Sanna, Jaana och hunden Sukka från serien Jägarliv njuter av en dag i naturen. Sanna, Jaana ja Sukka-koira nauttivat päivästä luonnossa. Bild: NTRNZ Media Oy jakt

Den första säsongen av Yles program Eränkävijät – Jägarliv har sålts till 30 länder och tre världsdelar. Serien om Finlands natur och vildmarkskultur har sålts bland annat till Frankrike, Schweiz, Ryssland och Turkiet.

I programmet Jägarliv får publiken följa berättelsen om fyra vildmarksentusiaster. De jagar och fiskar runt om i Finland samtidigt som publiken får ta del av viltvård och naturskydd. Allt utspelas i Finlands rika natur under tiden som årstiderna växlar.

Serien har sålts utomlands med namnet Love of the Wild. Yle har beställt programmen och de har producerats av NTRNZ Media från Uleåborg. Yle Sales ansvarar för försäljningen utomlands.

“Det är storartat att serien Jägarliv intresserar runt om i världen. Här i Finland lever vi med en riktig skatt, fler och mer ambitiösa program kunde göras om Finlands natur. Den succé som serien Jägarliv är visar att vi är bra på att göra det här”, säger beställaren Ilkka Saari på Yle.

Som bäst filmas seriens tredje säsong på olika håll i Finland.

“Vi är stolta över framgången med Jägarliv. Dels visar den att vi i Norra Finland kan skapa innehåll som intresserar internationellt och dels på att den naturnära livsstilen och den rena naturen i Finland intresserar globalt. Jag kan tänka mig att Jägarliv är ett av de mest sålda vildmarksprogrammen i Finland. Av de tv-serier som producerats i norra Finland är Jägarliv också den serie som är mest framgångsrik internationellt”, säger producent Teemu Hostikka från produktionsbolaget NTRNZ Media.

Den andra säsongen av Jägarliv visas från och med den 1 oktober på söndagar klockan 18.15 på Yle TV1 och på Arenan. Också den första säsongens avsnitt finns i sin helhet på Arenan.

Den första säsongen av Eräkävijät – Jägarliv har sålts till: Frankrike, Belgien, Monaco, Andorra, Luxenburg, Schweiz, Turkiet, Ryssland, Estland, Lettland, Litauen, Ukraina, Vitryssland, Tjeckien, Georgien, Bulgarien, Sydossetien, Armenien, Azerbajdzjan, Tadzjikistan, Turkmenistan, Kazakstan, Uzbekistan, Kirgizistan, Moldavien, Algeriet, Marocko, Tunisien, Mauritius, Madagaskar och till Abchazien.

För mera information:
Ilkka Saari, chef för Kreativa innehåll, ilkka.saari@yle.fi, 040-524 4051
Teemu Hostikka, vd, NTRNZ Media, teemu.hostikka@ntrnz.com, 045-639 8664

Bolaget