Hoppa till huvudinnehåll

Oseedade Stephens tog karriärens första Grand Slam-titel – ingen final för Ruusuvuori

Sloane Stephens.
Sloane Stephens vann finalen med klara siffror. Sloane Stephens. Bild: imago/Xinhua/All Over Press Sloane Stephens

Sloane Stephens tog hem segern i damsingeln i US Open med klara siffror. Stephens slog Madison Keys med 6–3, 6–0 i finalen. Kanske jag borde lägga av nu, säger 24-åringen skämtsamt efter segern.

Det var två goda vänner som ställdes emot varandra då finalen i damsingeln i US Open gick av stapeln under natten till söndag finsk tid. Till slut var det 24-åringen Sloane Stephens som var klart bättre, och tog hem karriärens första Grand Slam-titel rakt i två set.

– Kanske jag borde lägga av nu, skämtade Stephens efter segern.

– Det här är helt sjukt. Jag opererades den 23 januari. Om någon hade sagt att jag skulle vinna US Open samma år så skulle jag ha sagt att det är omöjligt, tillägger hon.

Hoppa över Twitterpostning

Stephens och Keys hade tränat tillsammans inför turneringen och den pinfärska mästaren fick också kommentera ifall hon tyckte synd om kamraten efter matchen.

– Nej, titta på hennes prischeck. Det är en ganska bra tröst, säger Stephens och syftar på att Keys håvade in knappa 1,5 miljoner euro trots nederlaget.

Stephens får i sin tur en prissumma på drygt tre miljoner euro för Grand Slam-segern.

Ruusuvuori förlorade efter thriller

I pojksingeln hade den finländska tennistalangen Emil Ruusuvuori tagit sig galant till semifinal, men någon finalplats blev det inte för 18-åringen. Ruusuvuori förlorade en jämn semifinal mot kinesiska Yibing Wu efter ett tiebreak i det avgörande tredje setet.

Segersiffrorna skrevs 4–6, 6–3, 7–6 (7–4).

– Det blev fast i en poäng i dag. Hemskt mycket närmare än så kommer man inte. Men det är bra att gå vidare härifrån, tävlingarna gick väldigt bra trots att förlusten svider, säger Ruusuvuori i ett pressmeddelande från Tennisförbundet.

Helsingforsbördige Ruusuvuori deltog i US Open för den första gången och semifinalplaceringen var juniorens bästa i Grand Slam-sammanhang. Ruusuvuori deltog också i de tre andra Grand Slam-turneringarna under årets lopp.

Tennisens US Open avrundas i natt, då Rafael Nadal möter sydafrikanen Kevin Anderson i herrfinalen med start klockan 23.

Källor: STT, SVT

Läs också

Nyligen publicerat - Sport