Hoppa till huvudinnehåll

Företag i Egentliga Finland ser ljusare på framtiden än resten av landet

50 euros sedlar
50 euros sedlar Bild: Henrietta Hassinen / Yle euro,pengar,sedlar,ekonomi,valuta,Skuld,lån (pengar),Lön,bank,ränta

49 procent av de små- och medelstora företagen i Egentliga Finland tror på att den ekonomiska tillväxten kommer att fortsätta i framtiden.

Företagsbarometern, som publicerades på måndagen, visar att framtidstron i Egentliga Finland är lite större jämfört med övriga delar av landet.

Det är Finlands företagare och Finnvera i samarbete med arbets- och näringsministeriet som har gjort barometern. De ljusaste framtidsutsikterna har man i Egentliga Finland, där 49 procent, i jämförelse med 44 procent nationellt, av de små- och medelstora företagen tror att vi går mot bättre tider.

Egentliga Finlands företagares vd Hanna Munter tror att det här är en följd av de positiva nyheterna från regionen under den senaste tiden.

Hanna Munter är verkställande direktör för Egentliga Finland företagare.
Hanna Munter, vd för Egentliga Finlands företagare. Hanna Munter är verkställande direktör för Egentliga Finland företagare. Bild: Yle/Jesper Alm. egentliga finlands företagare

- Landskapets ekonomiska tillväxt syns ändå inte ännu i de små- och medelstora företagens vardag, säger Munter i ett pressmeddelande.

Färre företag har betalningssvårigheter

Det är också färre företag som har betalningssvårigheter. Endast 17 procent av de företag i regionen som svarade på enkäten uppgav att de hade problem med ekonomin.

- Det är en positiv trend, konstaterar Seija Pelkonen från Finnvera.

Totalt 315 företag i Egentliga Finland svarade på enkäten.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland