Hoppa till huvudinnehåll

VN: Risk för uppsägningar vid Hangö Stevedoring

Stuveribolaget Hangö Stevedorings byggnader och tiotals containers på hamnplanen i Västra hamnen i Hangö en solig sommardag.
Permitteringarna av stuvarna gäller tillsvidare fram till årsskiftet. Sedan kan de sägas upp, skriver Västra Nyland. Stuveribolaget Hangö Stevedorings byggnader och tiotals containers på hamnplanen i Västra hamnen i Hangö en solig sommardag. Bild: Yle / Petra Thilman hamnlan

Vid stuveribolaget Hangö Stevedoring permitteras 25 stuvare från och med den 25 september ända till årets slut. Efter det kan de sägas upp, skriver tidningen Västra Nyland.

Bolagets vd Esa Torstensson säger till tidningen att om det inte kommer ersättande trafik istället för den trafik som förlorades så finns det inte jobb.

I bakgrunden finns rederiet Finnlines beslut från i våras om att flytta över en del jobb från Stevedoring till konkurrenten Stevena.

Förhandlingar utan resultat

I våras förde Stevedoring samarbetsförhandlingar, men de avslutades som resultatlösa. Därför blir det permitteringar i höst.

Också arbetsledarna har varit permitterade i ett par omgångar sedan våren och nya förhandlingar förs inför nästa år, skriver Västra Nyland.

  • Internationell konstnär skapar stor konst i Vasa

    Ricky Lee Gordon vill sprida glädje med sin muralmålning.

    En tidigare färglös och tråkig höghusvägg i Vasa pryds från och med denna vecka av ett storslaget bergslandskap. Det är den internationellt kända konstnären Ricky Lee Gordon som skapar en muralmålning inom ramen för gatukonstfestivalen UPEA17.

  • Nextjet: Vi har fått ordning på ekonomin

    Anser inte att man bryter mot marknadsföringslagen.

    Flygbolaget Nextjet anser inte att företaget bryter mot marknadsföringslagen. Dessutom är finanserna nu i ordning och flygbolaget har ansökt om permanent transporttillstånd säger Robert Allard på Nextjet.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland