Hoppa till huvudinnehåll

VN: Risk för uppsägningar vid Hangö Stevedoring

Stuveribolaget Hangö Stevedorings byggnader och tiotals containers på hamnplanen i Västra hamnen i Hangö en solig sommardag.
Permitteringarna av stuvarna gäller tillsvidare fram till årsskiftet. Sedan kan de sägas upp, skriver Västra Nyland. Stuveribolaget Hangö Stevedorings byggnader och tiotals containers på hamnplanen i Västra hamnen i Hangö en solig sommardag. Bild: Yle / Petra Thilman hamnlan

Vid stuveribolaget Hangö Stevedoring permitteras 25 stuvare från och med den 25 september ända till årets slut. Efter det kan de sägas upp, skriver tidningen Västra Nyland.

Bolagets vd Esa Torstensson säger till tidningen att om det inte kommer ersättande trafik istället för den trafik som förlorades så finns det inte jobb.

I bakgrunden finns rederiet Finnlines beslut från i våras om att flytta över en del jobb från Stevedoring till konkurrenten Stevena.

Förhandlingar utan resultat

I våras förde Stevedoring samarbetsförhandlingar, men de avslutades som resultatlösa. Därför blir det permitteringar i höst.

Också arbetsledarna har varit permitterade i ett par omgångar sedan våren och nya förhandlingar förs inför nästa år, skriver Västra Nyland.

 • Kulturminister Terho debuterar som kompositör

  Terhos verk spelades för första gången i Kuopio.

  Kulturminister Sampo Terho (Blå) debuterade som kompositör då hans verk Satavuotiaalle Suomelle framfördes i Kuopio. För orkesterversionen ansvarade kapellmästare Hekki Elo som beskriver kulturministerns vision om verket som väldigt tydlig. - Vi träffades ett antal gånger och utgick från det vi kom fram till då.

 • Otroliga sagan fullbordad – lilla Östersund vidare i Europa League

  Slog Zorja Luhansk och är klart för Europa League-slutspel.

  Det ska spelas Europa League på andra sidan nyår i Östersund. Den svenska uppstickaren slog Zorja Luhansk och är klart för slutspel – med en omgång kvar. "Man ville inte att matchen skulle ta slut. Man njuter verkligen", säger Saman Ghoddos.

 • USA: Julens högtidshandel är igång

  Ny slags julhandel:Thanksgiving, Black Friday, Cyber Monday.

  Thanksgiving och Black Friday präglar starten på handelns helg i USA. På måndag blir det Cyber Monday. Sen är den amerikanska julhandeln i full gång. 560 dollar är gåvobudgeten för medelamerikanen.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland