Hoppa till huvudinnehåll

Förslag: Ishockeyjuniorer och konståkare i Borgå får inte extra pengar

Skridskoåkning ska inledas i unga år.
Illustrerande arkivbild. Skridskoåkning ska inledas i unga år. Bild: Yle/Linus Hoffman skridskoåkning,skridskor,vinterlov,Sportlov

Föreningarna Hunters och Porvoon Taitoluistelijat ser inte ut att få ersättning av Borgå stad. Renoveringen av ungdomsishallen drar ut på tiden, vilket har satt käppar i hjulen för föreningarna.

Nina Uski och Markku Välimäki från Samlingspartiet föreslog att föreningarna skulle få ett specialbidrag på 10 000 euro. Det här eftersom att renoveringen av ungdomsishallen drar ut på tiden.

Ursprungligen skulle renoveringen vara klar i september men nu ser det ut som om man kan använda den först i december.

Föreningarna har tvingats hyra andra ishallar för att få ersättande träningsturer. Samtidigt har barn och unga fått betala mera för att ha issport som hobby.

Har redan fått träningsbidrag

Bildningsnämnden tar ställning till motionen på torsdag. Förslaget är att issportföreningarna inte får något specialbidrag.

Motiveringen är att Borgå stad redan tidigare har beviljat träningsbidrag som också gäller träning på andra orter. Extrakostnader har beaktats då allmänna bidrag har delats ut.

Dessutom har man inte tidigare gett extra bidrag i motsvarande situationer.

Förra vintern fick föreningarna ersättande träningsturer på konstisbanan och i rinken intill.

I förslaget till bildningsnämnden står att användarna i huvudsak gav bra respons på det, fastän träningsförhållandena inte var lika bra som i hallen.

Läs också

Östnyland

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik
  • Tipsa oss - var finns våra värsta vägar?

    Svenska Yle söker de sämsta vägarna i Svenskfinland.

    Guppiga vägar. Vägar med ojämn yta. Vägar med gropar. Våra vägar mår inte särskilt bra. Vägnätet förfaller sakta men säkert och klagomålen tilltar i takt med att bilar förstörs och säkerheten försämras. Men var finns de allra sämsta vägarna i våra trakter?

Nyligen publicerat - Östnyland