Hoppa till huvudinnehåll

Lännen Media: Åboförövaren planerade att angripa militärt mål

Knivattack i Åbo 18 augusti 2017.
Knivattack i Åbo 18 augusti 2017. Knivattack i Åbo 18 augusti 2017. Bild: Lehtikuva Åbo,Salutorget (Åbo)

Den misstänkte för knivattacken i Åbo, Abderrahman Bouanane, planerade först att angripa ett militärt mål i staden, rapporterar Lännen Media.

Bouanane avvek från sin ursprungliga plan kort före attacken i Åbo centrum.

Lännen Media uppger att uppgifterna har bekräftats av flera källor. Centralkriminalpolisens utredningsledare i fallet Olli Töyräs eller chef Robin Lardot har inte bekräftat uppgifterna.

Lardot har tidigare sagt att den misstänkte hade två andra mål i tankarna men att han ändrade sina planer eftersom det fanns för många människor på plats.

Bouanane har veterligen bott i flyktingboendet i Pansio i Åbo som ligger nära marinens bas i samma stadsdel. Även om basen är bevakad och skyddad med stängsel så ligger en del av byggnaderna utanför portarna.

Knivattacken inträffade på Salutorget och Trätorget i Åbo den 18 augusti. Två personer omkom och åtta skadades i attacken. Bouanane är häktad och medger knivhuggningarna. Han förnekar däremot att motivet varit terrorism.

Polisen har även efterlyst en finsk medborgare med uzbekisk bakgrund för inblandning i dådet. (FNB)

Text: FNB
Artikeln förlängdes klockan 21.22 med fler detaljer om Bouananes planer och om knivdådet.

 • Jimmy Westerlund jobbade med superstjärnan Pitbull, fick en listaetta i USA och gav finsk schlager tunga gitarrer

  Jimmy Westerlund jobbade med superstjärnan Pitbull.

  Det var ett stort beslut då han flyttade till USA. Jimmy Westerlund jobbade 7 år i Los Angeles med många stora stjärnor och han menar att rädslan är vår största fiende då det gäller nya utmaningar. Steve Lukather i Toto var hans husgud redan då han som tonåring tog de första stapplande stegen som gitarrist hemma i Lappfjärd.

 • Nyhetsbevakningen av pandorna i Etseri begränsas av medieavtal

  Etseri djurpark har gjort ett tvåårigt kontrakt med MTV.

  Etseri djurpark meddelade på torsdag morgon att de skrivit under ett kontrakt med MTV och Mediahub. I det här läget vet man inte ifall det betyder att övrig massmedia inte får följa med då pandorna anländer till Etseri.

 • Stormen är över för Åbo djurskyddsförening

  Britt-Marie Juup: Väldigt skönt att man nu kan andas ut

  Åbo djurskyddsförening har haft en turbulent tid de senaste åren, då föreningens styrelse har varit föremål för en polisutredning och åtalsprövning. Nu får i stort sett hela styrelsen upprättelse, då åtta av nio frias från misstankar.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland