Hoppa till huvudinnehåll

MGP-aktuella Antonia: Jag har alltid velat vara programledare

Antonia Holmberg.
Antonia Holmberg går i sjuan. Hon gillar att sjunga och spelar fotboll. Antonia Holmberg. Bild: Yle / Hanna Othman MGP Finland,Antonia Holmberg

Anna-Karin Siegfrids och Jontti Granbacka får i år en ny kollega då trettonåriga Antonia Holmberg från Sibbo ställer sig på MGP-scenen med dem.

- Jag har alltid tittat på MGP och tänkt att jag vill vara med och tävla. Men jag skickade aldrig in någon låt. När jag fick höra att det söktes efter en programledare tänkte jag att det skulle vara roligt att prova på, säger Antonia Holmberg.

Hon säger att hon var på Stafettkarnevalen då hon fick höra att Yle letade efter en ny programledare för MGP-finalen.

Antonia Holmberg.
Antonia Holmberg bor i Box i Sibbo. Antonia Holmberg. Bild: Yle / Hanna Othman MGP Finland,Antonia Holmberg

- Ju längre processen höll på med provfilmningar och möten märkte jag att jag verkligen vill testa på det här med att vara programledare, säger Holmberg.

Hon skulle vilja jobba med tv också i framtiden.

Hon beskriver sig själv som ganska glad, öppen och rolig. Hon känner sig bekväm framför nya människor och kameror.

Antonia Holmberg sitter på en sten.
Antonia Holmberg sitter på en sten. Bild: Yle / Hanna Othman MGP Finland,Antonia Holmberg

Antonia Holmberg har inte tidigare varit programledare, så MGP-finalen kommer att vara en spännande stund.

- Jag tror det är bra att vara avslappnad, spontan, modig, rolig och öppen i den stunden.

MGP-finalen sänds direkt i Yle Fem klockan 18 den 23 september. Hittills har Antonia Holmberg mest förberett sig genom att läsa på manuset.

Antonia Holmberg tittar på en klänning.
Antonia Holmberg har redan fått testa en del alternativ till vad hon ska ha på sig till finalen. Men den slutgiltiga garderoben är ännu inte fastspikad. Antonia Holmberg tittar på en klänning. Bild: Yle / Hanna Othman MGP Finland,Antonia Holmberg

- Jag tycker manuset är jätteroligt, så jag är riktigt taggad inför showen.

Hittills har Holmberg endast träffat kollegan Anna-Karin Siegfrids, som verkade snäll och positiv. Hon ser fram emot att jobba både med A-K och Jontti Granbacka.

- Allra mest ser jag ändå fram emot att vara en del av MGP. Det har alltid verkat vara en så kiva grej.

Antonia Holmberg.
Som åttaåring försökte Antonia sig på att skriva en låt för MGP, men det blev aldrig av att skicka in den till tävlingen. Antonia Holmberg. Bild: Yle / Hanna Othman MGP Finland,Antonia Holmberg

Läs mera:

13-åriga Antonia - ny tredje programledare i MGP

MGP lanserar i år en sprillans ny tv-stjärna då 13-åriga Antonia Holmberg blir tredje programledaren tillsammans med Anna-Karin Siegfrids och Jonathan “Jontti” Granbacka.

 • Man hittad efter sökoperation i Nagu

  Mannen eftersöktes i fem timmar.

  Under natten till måndagen har en sökoperation genomförts i Nagu. Anledningen till det var att en man i 50-årsåldern var försvunnen. Mannen har nu hittats välbehållen.

 • Trots protesterna – Penguins på väg till Vita huset

  "Great team" skrev Donald Trump på Twitter som reaktion.

  President Donald Trump är på kollisionskurs med idrottsfolket i USA. Hans retorik har rört upp känslor bland annat inom basket och amerikansk fotboll, men protesterna till trots kommer NHL-mästarna Pittsburgh Penguins att besöka Vita huset.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Östnyland