Hoppa till huvudinnehåll

Antti Niemi har mycket att bevisa i Pittsburgh

Ishockeymålvakten Antti Niemi på knä för att mota puck.
Antti Niemi spelade för Dallas Stars förra säsongen. Ishockeymålvakten Antti Niemi på knä för att mota puck. Bild: All over press. Antti Niemi,Dallas Stars,NHL

NHL-målvakten Antti Niemi blev nyligen lagkamrat med ett antal färska Stanley Cup-segrare i Pittsburgh Penguins.

Han har själv tagit hem den klassiska bucklan tidigare, men är ingen vinnare för tillfället. Hans förra lag Dallas Stars gick inte till slutspel och säsongen avslutades med att klubben betalade för att bli av med 34-åringens kontrakt.

- Jag vet att jag har mycket att bevisa, säger Niemi i en av sina första intervjuer som Penguinsmålvakt, till Pittsburgh Post-Gazette.

Han har under de tre senaste säsongerna haft en årslön på fyra och en halv miljon dollar. Under den kommande säsongen ligger lönen på i sammanhanget ytterst blygsamma 700 000 dollar.

- Vi har en stark känsla av att han ska kunna spela 30-40 matcher för oss, sade general managern Jim Rutherford kort efter att ha gjort upp ettårskontraktet med Niemi den 1 juli.

Efter tveksamma reaktioner från fansen preciserade Rutherford att Niemi väntas vara tillgänglig i så många matcher snarare än att han ska ersätta målvaktsettan Matt Murray så ofta.

"Vill spela på min högsta nivå"

Niemi har under sommaren gjort om sin träning och är optimist inför säsongen. Han har bland annat infört yoga och pilates.

- Mer grejer för att få balans i kroppen. Det känns jättebra. Jag känner mig frisk, säger Niemi.

Han räknar med att kunna leva upp till Rutherfords första bedömning.

- Jag känner mig redo för spel. Jag vill kunna spela på min högsta nivå. Jag är säker på att jag kan spela 35 matcher, säger Niemi.

NHL-säsongen kör igång i början av oktober.

Text: FNB

Läs också

Nyligen publicerat - Sport