Hoppa till huvudinnehåll

Fimea: Oriolas medicinleveranser haltar fortfarande

Oriolas anläggning i Esbo.
Oriolas anläggning i Esbo. Bild: Lehtikuva Oriola Corporation

Oriolas medicinleveranser fungerar ännu inte normalt meddelar läkemedelsmyndigheten Fimea. För att trygga patientsäkerheten arbetar Fimea i samarbete med både Oriola och apoteken för lösa sitiuationen.

Fimea har avtalat med Oriola och Finlands Apotekareförbund om åtgärder för att garantera att alla brådskande medicinleveranser når kunderna, säger Fimea i ett pressmeddelande.

Oriola har lovat sköta brådskande leveranser till apoteken och andra kunder med specialarrangemang. Samtidigt avdelar man mer resurser till kundservice.

Fimea förutsätter fortfarande att Oriola koncentrerar sina resurser till att få leveranserna att fungera.

Problem med leveransernas innehåll och beställningslistor

Läkemedelsmyndigheten har också kartlagt situationen vid apoteken.

Av förra veckans beställningar har de flesta kommit till apoteken men det finns ännu brister i leveransernas innehåll och i beställningslistorna.

Fimea meddelar att man fortsätter att aktivt följa situationen.

Läkemedelspartihandeln Oriola har haft problem med sina leveranser redan i en dryg vecka. Man tog i bruk ett nytt affärssystem. och bytet av programvaran påverkade leveranserna.

De flesta kunder har ändå fått sin medicin genom att anlita andra apotek, alternativt har medicinen bytts ut mot ett ersättande preparat.

Läs mera:

Oriola fumlar fortfarande – Apotekareförbundet oroligt

Läkemedelspartihandeln Oriola har haft problem med leveranserna snart i en veckas tid. De jobbar nu hårt för att återställa läget fram till söndag kväll - men hittills har situationen inte vänt mot det bättre.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes