Hoppa till huvudinnehåll

Nytt showelement – se Jokerits smakprov på isprojektion

Topi Jaakola skrinner in på isen.
Arkivbild från förra säsongen då Topi Jaakola skrinner in på isen. Topi Jaakola skrinner in på isen. Bild: Toni Hekkala / All Over Press Topi Jaakola

Ishockeyklubben Jokerit kommer under säsongen att använda sig av isprojektion för att underhålla sina supportrar under hemmamatcherna.

I ljusshowen lyses isen upp med hjälp av olika projektorer. Ett showelement som sedan tidigare är bekant från NHL, KHL och landslagsmatcher är därmed nu vardag också i den finländska hockeylunken.

På sitt Twitter-konto visar Helsingforsklubben upp ett smakprov på den show som lagets supportrar kommer att erbjudas under KHL-säsongen.

Hoppa över Twitterpostning

På onsdag avslutar Jokerit sin bortaturné med en match mot Admiral Vladivostok och på lördag säsongsdebuterar laget på hemmaplan då Dinamo Riga besöker Helsingfors.

 • Ny dramaserie visar barns vardag i 100 år

  Bygger på autentiska barndomsminnen som samlats in.

  På måndagen sändes det första avsnittet av dramaserien Barn i 100 år på Yle Fem. Under hösten får tittaren följa med på tidsresor till tio årtionden och uppleva dem genom ett barns ögon.

 • FC Inter besegrade JJK – HIFK:s aktier stärktes i bottenstriden

  1–3 mot Inter innebär att JJK är tre poäng efter HIFK.

  JJK ligger allt sämre till i botten av fotbollsligan. Måndagens 1–3-förlust hemma i Jyväskylä mot Inter innebär att laget fortfarande ligger tre poäng efter nästjumbon HIFK och hotas av direkt degradering vid säsongslutet.

 • Brist på is i Lovisa

  LJK drömmer om en ny andra ishall.

  Nu tas de första stapplande stegen för en ny andra ishall i Lovisa. LJK hade projektet på agendan vid sitt möte på måndag och på tisdag presenterar föreningen sina planer för fritidsnämnden.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Sport