Hoppa till huvudinnehåll

Stallchefen om Bottas förlängning: Vi behöver ömsesidig respekt mellan förarna

Bottas och Hamilton tar en selfie.
Valtteri Bottas och Lewis Hamilton. Bottas och Hamilton tar en selfie. Bild: xpbimages.com Lewis Hamilton,Valtteri Bottas,Selfie

Mercedeschefen Toto Wolff är nöjd med Valtteri Bottas resultat och uppskattar också den fridfulla stämningen i stallet den här säsongen.

Valtteri Bottas och Lewis Hamilton kommer bra överens. En välkommen harmoni i stallet som ännu förra säsongen var i rubrikerna på grund av inre stridigheter stup i kvarten.

Hamiltons rivalitet med Nico Rosberg ledde till många oönskade incidenter men med Bottas löper det på smidigare.

– Respekten som förarna har för varandra är en stor bonus. Kemin och dynamiken mellan Valtteri och Lewis fungerar och det är vad vi behöver för att slå våra konkurrenter, säger stallchefen Toto Wolff på Mercedes webbplats.

– Vi gav Valtteri en stor utmaning då han anslöt sig till teamet i en så sen stund. Men tanke på omständigheterna är hans resultat ännu mer imponerande.

Toto Wolff och Valtteri Bottas.
Toto Wolff och Valtteri Bottas. Toto Wolff och Valtteri Bottas. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Valtteri Bottas,Toto Wolff,Formel 1

”Förtjänat deras förtroende”

Bottas är givetvis själv också väldigt nöjd med kontraktet som täcker nästa säsong. 28-åringen har vunnit två tävlingar bakom Mercedesratten.

– Stallet tog en risk med mig men detta kontrakt bevisar att jag har förtjänat deras förtroende, säger Bottas.

– Som förare har jag utvecklats massor under den här säsongen och jag har redan upplevt flera stunder som jag aldrig kommer att glömma. Vårt partnerskap med Lewis har varit jättebra och jag uppskattar den respekt vi har för varandra och viljan att pusha varandra framåt.

Följande Grand Prix tävlas i Singapore inkommande helg.

 • Man hittad efter sökoperation i Nagu

  Mannen eftersöktes i fem timmar.

  Under natten till måndagen har en sökoperation genomförts i Nagu. Anledningen till det var att en man i 50-årsåldern var försvunnen. Mannen har nu hittats välbehållen.

 • Trots protesterna – Penguins på väg till Vita huset

  "Great team" skrev Donald Trump på Twitter som reaktion.

  President Donald Trump är på kollisionskurs med idrottsfolket i USA. Hans retorik har rört upp känslor bland annat inom basket och amerikansk fotboll, men protesterna till trots kommer NHL-mästarna Pittsburgh Penguins att besöka Vita huset.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Sport