Hoppa till huvudinnehåll

Stallchefen om Bottas förlängning: Vi behöver ömsesidig respekt mellan förarna

Bottas och Hamilton tar en selfie.
Valtteri Bottas och Lewis Hamilton. Bottas och Hamilton tar en selfie. Bild: xpbimages.com Lewis Hamilton,Valtteri Bottas,selfier

Mercedeschefen Toto Wolff är nöjd med Valtteri Bottas resultat och uppskattar också den fridfulla stämningen i stallet den här säsongen.

Valtteri Bottas och Lewis Hamilton kommer bra överens. En välkommen harmoni i stallet som ännu förra säsongen var i rubrikerna på grund av inre stridigheter stup i kvarten.

Hamiltons rivalitet med Nico Rosberg ledde till många oönskade incidenter men med Bottas löper det på smidigare.

– Respekten som förarna har för varandra är en stor bonus. Kemin och dynamiken mellan Valtteri och Lewis fungerar och det är vad vi behöver för att slå våra konkurrenter, säger stallchefen Toto Wolff på Mercedes webbplats.

– Vi gav Valtteri en stor utmaning då han anslöt sig till teamet i en så sen stund. Men tanke på omständigheterna är hans resultat ännu mer imponerande.

Toto Wolff och Valtteri Bottas.
Toto Wolff och Valtteri Bottas. Toto Wolff och Valtteri Bottas. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Valtteri Bottas,Toto Wolff,Formel 1

”Förtjänat deras förtroende”

Bottas är givetvis själv också väldigt nöjd med kontraktet som täcker nästa säsong. 28-åringen har vunnit två tävlingar bakom Mercedesratten.

– Stallet tog en risk med mig men detta kontrakt bevisar att jag har förtjänat deras förtroende, säger Bottas.

– Som förare har jag utvecklats massor under den här säsongen och jag har redan upplevt flera stunder som jag aldrig kommer att glömma. Vårt partnerskap med Lewis har varit jättebra och jag uppskattar den respekt vi har för varandra och viljan att pusha varandra framåt.

Följande Grand Prix tävlas i Singapore inkommande helg.