Hoppa till huvudinnehåll

Tass: Tusentals evakuerades på grund av falska bombhot i Moskva

Röda torget
Ett köpcenter i närheten av Röda torget var en av de hotade platserna. Röda torget Bild: (c) Hungchungchih | Dreamstime.com mathias nylund

Myndigheterna har bekräftat att bombhotssamtalen som ledde till att drygt 20 000 personer evakuerades i Moskva var falska. Syftet bakom samtalen verkade vara att skapa panik.

Tidigare under onsdagen fick myndigheterna i Moskva ta emot anonyma samtal som framförde bombhot, vilket ledde till att människor evakuerades från köpcentrum, tågstationer och universitet.

Totalt granskar polisen ett trettiotal byggnader för att hitta de påstådda bomberna. Efter att fem byggnader har blivit genomsökta utan att hitta en enda bomb säger räddningsmyndigheterna i Moskva att bombhoten var falska.

Polisen har också kallat bombhoten "telefonterrorism" vars syfte har varit att skapa panik i staden. Misstanken beror på att alla samtal kom så gott som samtidigt.

Källa: Tass

 • Man hittad efter sökoperation i Nagu

  Mannen eftersöktes i fem timmar.

  Under natten till måndagen har en sökoperation genomförts i Nagu. Anledningen till det var att en man i 50-årsåldern var försvunnen. Mannen har nu hittats välbehållen.

 • Trots protesterna – Penguins på väg till Vita huset

  "Great team" skrev Donald Trump på Twitter som reaktion.

  President Donald Trump är på kollisionskurs med idrottsfolket i USA. Hans retorik har rört upp känslor bland annat inom basket och amerikansk fotboll, men protesterna till trots kommer NHL-mästarna Pittsburgh Penguins att besöka Vita huset.

Läs också

 • Analys: Det tyska valresultatet bromsar EU-integrationen

  Tyska valresultatet ett hårt bakslag för Macron.

  Den tyska finalen på EU:s supervalår skulle vara kronan på verket för de som vill se att planerna på ett långtgående fördjupat EU-samarbete ska ta fart. Men istället får EU:s integrationsförespråkare nu tona ner sina ambitioner, skriver Europakorrespondent Daniel Olin.

 • Hjärnan kan återhämta sig från språkstörningar

  Men de flesta får inte tillräckligt mycket rehabilitering.

  I Finland har hundratusentals vuxna drabbats av språkstörningar, eller afasi, men färsk forskning visar att man kan återhämta sig. Tidigare ansågs det att en hjärnskada alltid orsakade bestående svårigheter, men nu finns det bevis för att hjärnan hittar nya vägar.

 • HUGO från Kronoby segrade i MGP 2017

  Vann med låten "Var dig själv".

  Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes under lördagskvällen i tv-centret i Böle. På scen uppträdde tio finalister, nio soloartister och en grupp, med egenskrivna låtar. Segrare blev HUGO (Hugo Käld) från Kronoby med sitt bidrag ”Var dig själv”.

Nyligen publicerat - Utrikes