Hoppa till huvudinnehåll

Bilist körde på joggare i Lojo

bränt gummi på övergångsställe
Enligt lagen måste man stanna sin bil om fordonet bredvid har stannat vid ett övergångsställe. bränt gummi på övergångsställe Bild: Yle/Stefan Härus Östra Nyland,Sibbo,Söderkulla,Övergångsställe,skyddsvägar

En joggare skadades allvarligt i en trafikolycka i Lojo på onsdagen.

Olyckan inträffade på ett övergångsställe i en korsningen i Ojamo lite före klockan sex på kvällen. Korsningen ligger nära affärer som Citymarket, Lidl och Gigantti.

Stannade inte

Två bilar närmade sig korsningen längs Ojamoåsvägen norrifrån, det vill säga från Lojo centrum.

Den ena valde i korsningen filen för bilar som vänder till vänster. Föraren såg joggaren närma sig från vänster och stannade därför vid övergångsstället.

Den andra bilisten var på väg rakt framåt.

Föraren kom till korsningen lite efter den första bilen. Han stannade inte trots att den första bilen hade stannat vid övergångsstället, uppger polisen.

Enligt lagen är man skyldig att stanna om ett fordon bredvid har stannat vid ett övergångsställe.

Pete över Vasa.
Joggaren skadades allvarligt och fördes med helikopter till sjukhus i Helsingfors. Pete över Vasa. Bild: YLE/Rolf Granqvist läkarhelikopter

Den senare bilisten såg inte joggaren utan körde på hen.

Vid kollisionen flög joggaren tjugo meter i luften och landade sedan på marken. Offret fördes med helikopter till Tölö sjukhus där hen vårdas på intensiven.

Polisen utreder

Polisen undersöker fallet med brottsrubriceringen grovt äventyrande av trafiksäkerheten och vållande av personskada.

 • Ingå säger nej tack kommunala slamtransporter

  Ingåpolitiker anser fastighetsägare ska få välja företag.

  Ingå ger inte upp kampen om slamtransporterna. Ingåpolitikerna i byggnads- och miljönämnden beslutade i går enhälligt att det inte behövs någon kommunal kontroll utan slambehållare och avskiljarbrunnar kan tömmas av företag som fastighetens ägare själv beställer.

 • Senapspicklad gurka

  Snabblagad läckerhet som står sig i veckor.

  Snabbpicklad gurka hör kylskåpet till, det ger fräschör till de flesta maträtter. Här har vi tillsatt kokta senapsfrön för lite extra smak.

 • Senapssås

  Utsökt till förslagsvis griskotletter.

  Gör din senapssås mild eller stark, men här är ett gott och enkelt basrecept på såsen som ger en härlig brytning till söta rotsaker och grillat kött.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland